35. kolo
06.05.2019 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Milán přehrál Boloňu a posunul se na páté místo

Výhra, která dává Milánu ještě naději na Ligu mistrů, se zrodila v pondělním utkání na San Siru. Rossoneri porazili ve výborné formě hrající Boloňu 2:1, ale o výsledek se zbytečně museli strachovat až do závěrečného hvizdu. AC si postupně vytvořilo dvoubrankový náskok, ale Boloňa vyrovnala a po vyloučení Lucase Paquety ještě pomýšlela na vyrovnání.

To se ale nepovedlo a i Boloňa v závěru přišla díky vyloučení o dva hráče. Počet sil na hřišti vyrovnal Nicola Sansone a za chvíli jej za nesportovní chování doprovodil i Mitchell Dijks.

Boloni se na San Siru dávali slušné šance, pod vedením Siniši Mihajloviće se tým výrazně zvedl a zatímco AC Milán se topil v krizi, Boloňa stoupala tabulkou vzhůru. Pro AC byl zápas důležitý z hlediska Ligy mistrů, případný neúspěch by dost možná znamenal konec nadějí.

Milán začal o něco lépe a Zapata po rohovém kopu hlavičkoval vedle. Na druhé straně se hnal do stoprocentní příležitosti Orsolini a brankář Donnarumma předvedl vynikající zákrok. Rossoblu hráli s Milánem vyrovnanou partii a ve 27. minutě zmrazili San Siro, ovšem naštěstí pro AC byl Palacio v ofsajdu a jeho gól nebyl uznán. Nerozhodný stav vydržel ještě deset minut, než se po krásné individuální akci prosadil křídelník Suso. Španěl se s balónem u nohy pustil do několikanásobné převahy, udělal si prostor ke střele a zamířil přesně k tyči, takže Skorupski zůstal jenom stát. Gennaro Gattuso mohl být s výsledkem spokojen, AC Milán vedl po prvním poločase 1:0.

Tři body Milánu výrazně přiblížil v 67. minutě střídající Fabio Borini, který dorazil do branky střelu Susa. AC ale neudrželo koncentraci a navzdory pohodlnému vedení se dostalo do problémů. Nejprve v 72. minutě snížil na rozdíl jediného gólu bývalý hráč AC Milán útočník Mattia Destro, který si zpracoval Sansoneho oblouček a z otočky překonal Gigiho Donnarummu. Jen o pár minut později skřípla Paquetu dvojice hráčů Boloni a sudí Brazilci ukázal žlutou kartu, což sám postižený Paquetá doprovodil zbytečným komentářem, takže sudí vytasil druhou žlutou kartu a tím pádem červenou. AC Milán tak čekalo čtvrthodiny v početní nevýhodě.

Boloňa vycítila šanci na vyrovnání a vrhla síly do útoku, zatímco Milán se soustředil už jen na ubránění hubeného výsledku. Rossoblu domácí zmáčkli, ale střelu Edera zlikvidoval Donnarumma a mladičký brankář ustál i další závar před svojí brankou. Svěřenci Siniši Mihajloviće vyrovnat nedokázali a v závěru ještě přišli o vyloučeného Nicolu Sansoneho a Mitchella Dijkse. Milán se díky třem bodům vrací do hry o Ligu mistrů, ale situace nadále nemá ve svých rukou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele