22. kolo
27.01.2018 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Atalanta rozstřílela Sassuolo, prosadila se třikrát

Atalanta Bergamo vyloupila Sassuolo a domů se vrací s kýženými třemi body. Za každý z nich vsítila po jedné brance, o které se rovným dílem rozdělili Masiello, Cristante a také Freuler. V závěru se ještě nechal vyloučit domácí obránce Goldaniga.

Atalanta se zapojila do programu nového kola jako první, protože dostala tu čest jet na Mapei Stadium. Domácí Sassuolo na tom v letošní sezoně není úplně nejlépe a dnes se chtělo vytáhnout. Do hry se od počátku dostali hráči jako Peluso, Lirola, Duncan, Missiroli, Politano nebo Berardi. Hosté kontrovali vcelku netradiční sestavou, v níž jsme našli nepříliš využívané hráče jako Golliniho, Gosense, Palomina nebo Castagneho.

Velkou hrozbou pro domácí měl být především stále lépe se aklimatizující útočník Andreas Cornelius, který potvrzoval nejen dobré fyzické parametry, ale taktéž solidní techniku. Jeho tvrdou ránu po jednoduché narážečce s Iličićem brankář Consigli s problémy vyrazil mimo. O minutu později mu balon naservíroval kreativní záložník Cristante, jenže Cornelius s tím moc nepočítal a poslal balon těsně vedle tyče!

Poté se tempo hry začalo uklidňovat a Sassuolo se stávalo stále více vyrovnaným soupeřem. Berardiho táhlý pokus ze slušné vzdálenosti ještě brankáře hostí neohrozil, Politanovi se to už ale málem povedlo. A právě tehdy se Atalanta poprvé dočkala branky. Dlouhý centr po standardní situaci od Iličiće překvapil brankáře Consigliho, který balon podběhl. Na zadní tyči už Andreovi Massielovi stačilo trknout hlavou do míče - 1:0.

S tím Sassuolo mohlo jen těžko něco dělat, ale inkasovaná branka zcela správně zanechala na domácí ekipě své známky. Naopak se do dalších šancí dostávala aktivní Atalanta, jejíž jednoduchá kombinace dělala domácím problémy. Iličić se pokoušel o průnikovou nahrávku, na níž ale Cornelius nedosáhl. První půli pak zakončil zajímavou střelou Cristante, i když brankář Consigli byl tentokrát jistý.

Druhou půli začala Atalanta podobně aktivně, nicméně si musela dávat velký pozor na chuť domácích vyrovnat. Neroverdi se málem dočkali dvě minuty po změně stran, když Matteo Politano pálil z blízkosti jen do tyče za Gollinim! Nevýrazného Falcinelliho vystřídal velezkušený kanonýr Alessandro Matri, ale nebezpečí cítil mnohem více domácí brankář.

Po volném kopu nastal před brankou domácích závar a Bryan Cristante se radoval z gólu, který však sudí pro ofsajd neuznal. Nicméně hostující záložník se přeci jen dočkal, protože deset minut před koncem utkání se k němu dostal balon a Cristante z voleje zamířil z hranice vápna přesně - 2:0.

Sassuolo už nemělo síly s výsledkem cokoli dělat a dostalo ještě jednu branku. Nemilosrdný rozdíl ještě navýšil Remo Freuler, který se po vyražení brankáře trefil z voleje. Sudí Valeri nejprve pro ofsajd jeho zásah z dvaceti metrů neuznal, nicméně po několika minutách napjatého očekávání svůj rozsudek přehodnotil! V závěru se za podražení protihráče ještě dočkal červené karty Edoardo Goldaniga.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele