29. kolo
17.03.2018 18:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - US Sassuolo 1:2

Udine nepotvrdilo úlohu favorita v domácím prostředí se Sassuolem a překvapivě prohrálo 1:2, ve zbývajícím průběhu sezóny se tak ještě bude muset strachovat o záchranu. Momentálně se nachází na dvanácté pozici s třiatřiceti body a na osmnáctou sestupovou příčku Crotone disponuje devítibodovým náskokem. Naopak pro Sassuolo má tříbodový zisk cenu zlata, neboť se vyhouplo na patnácté místo se sedmadvaceti body a své naděje na udržení výrazně oživilo.

V domácím dresu odehrál celé utkání Jakub Jankto, od 57. minuty nastoupil také druhý český krajánek Antonín Barák a jako jediný ze svého týmu obdržel žlutou kartu. První poločas byl z diváckého pohledu neatraktivní a více jak čtyřicet minut se neurodila jediná vážnější příležitost, poté se zničehonic dostali do vedení hosté. Ve 42. minutě zamířil do vlastní sítě Ali Adnan, který po rohovém kopu z levé strany pokořil nešťastnou tečí brankáře Bizzarriho.

Domácí nenechali na odpověď čekat ani 120 sekund, o vyrovnání se postaral Seko Fofana. Dvaadvacetiletý rodák z Paříže se po nahrávce od Adnana opřel do balónu z dobrých pětadvaceti metrů a parádně se trefil do vzdálenějšího rohu za záda zkoprnělého gólmana Consigliho. Rozhodčí Abisso ještě zkontroloval video kvůli údajnému faulu a branku přeci jen uznal.

Hostům tento moment příliš vadit nemusel, neboť zhruba čtvrthodiny před koncem vsítili rozdílovou trefu. O tu se postaral Stefano Sensi, jenž si po přesně načasované přihrávce od Politana naběhl do předbrankového prostoru a nikým nehlídán napálil míč ze šesti metrů přímo pod horní tyčku, Bizzarri byl naprosto bez šance na úspěšný zákrok. Udine přeci jen mohlo získat alespoň bod, v obrovské možnosti se zjevilo v nastaveném čase.

Po vyhraném hlavičkovém souboji se na hranici pokutového území opřel do balónu z otočky střídající Balić. Po teči jednoho z bránících hráčů skončil míč o pár decimetrů vedle bližší tyče, Consigli se hnul do opačné strany.

Udine si po reprezentační přestávce pokusí spravit chuť na půdě sedmého Bergama, na Sassuolo čeká ještě mnohem obtížnější zkouška v podobě druhé Neapole.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele