3. kolo
24.01.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Quagliarella pokračuje v krasojízdě; o body obral AS Řím

Sampdoria přidala k trápení Římanů a hosté z Věčného města se nakonec loučí se stadionem Marassi jen s bodem. První branku měl na svědomí kanonýr Fabio Quagliarella, který skóroval z penalty. V samém závěru pak srovnal Edin Džeko.

Třetí kolo v případě AS a Sampdorie přerušil hustý déšť a dnes večer se jejich vzájemný duel objevil na programu opět. Tentokrát již bez deště, ale v hodně pozměněné formě obou celků. Zatímco Doria byla schopná sehrát atraktivní part s většinou velikánů, AS se topí v přestupovém zmatku a mnoha problémech. Ty byly vidět také dnes večer.

V základní jedenáctce domácí Dorie se objevili hráči jako Viviano, Bereszyński, Ferrari, Strinić, Praet, Torreira, Linetty nebo Quagliarella se Zapatou. Hosté přijeli s Džekem s hlavou v oblacích, Florenzim, Manolasem, Ünderem, Pellerginim nebo Defrelem, zatímco oslavenec Patrik Schick zůstal proti někdejšímu zaměstnavateli jen na lavičce.

Hosté vypadali od počátku hodně hladově. Po Džekově neúspěšné šanci mohl Lorenzo Pellegrini sám střílet z dobré pozice, ovšem místo toho volil nepřesnou přihrávku. Defrel pálil z velké dálky a hodně nepřesně mimo domácí bránu. Sampdoria v prvních chvílích vůbec nevěděla, co přesně hrát, jenže AS nemělo potřebné štěstí či klid v zakončení.

První velká šance utkání se udála v 25. minutě. Pellegrini našel přihrávkou před bránu volného Nainggolana, jenže jeho zakončení zlikvidoval pozorný Viviano skvělým zákrokem nohou! Námořníci toho směrem dopředu moc neukazovali a spíše spoléhali na brejky. Vlci naopak předváděli velmi dobré napadání a snažili se maximálně ohrožovat brankáře Viviana.

Jeho obránci měli dost štěstí, ať už při šanci Ündera, rohovém kopu a zakončení Manolase nebo šanci Defrela. Toho vyslal do samostatného úniku Edin Džeko, jenže hbitý Francouz si neporadil ideálně. Po faulu na Kevina Strootmana hosté čekali odpískání faulu, jenže to sudí Orsato neudělal. Naopak se o chvíli později vrátil k ruce Kolarova v pokutovém území a pískal penaltu!

Tu si v nastaveném čase i přes velké protesty hostující lavičky vzal na starost veterán Fabio Quagliarella a zkušeně svou šanci proměnil. Námořníci doma vedli a do šaten mohli odcházet mnohem spokojenější než soupeř, který z velké části myslel na úplně jiné věci.

Druhý poločas vycházel mnohem lépe domácím, kteří v zásadě nikam nespěchali a mohli se v klidu soustředit na bránění jednogólového náskoku. Deset minut po změně stran se na hřiště dostal někdejší talent AS, Gianluca Caprari, jenž vystřídal unaveného veterána Quagliarellu. I když se AS od té doby více snažilo kombinovat, dnes mu prostě finální fáze nevycházela.

Radja Nainggolan táhl sympatický útok středem hřiště, ale nakonec centroval příliš daleko od Džekovy hlavy. Volný přímý kop měl na starosti Gianluca Caprari a chtěl se pomstít týmu, který mu nedal moc šancí. Udělal to výborně, jenže Alisson byl proti dalšímu inkasování. Následně se do hry dostal někdejší hráč Sampdorie, Patrik Schick.

Hosté se sice dvacet minut před koncem dočkali branky, ale bosenský Edin Džeko nemohl mít radost moc dlouhou dobu. Pro ofsajd jeho branka nebyla uznána. Do hry se v dresu hostí dostal mladík Mirko Antonucci, který v první své šanci hlavou trestuhodně minul bránu!

AS se po velkém tlaku přeci jen dočkalo. Mladík Mirko Antonucci vyprodukoval jeden z dobrých centrů přesně na hlavu Edina Džeka a kanonýr Římanů se prosadil. Víc už ale AS nestihlo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
GabrielBatistuta

1:3

Reagovat
Largo

Samp je ve formě, tohle bude hodně těžký

Reagovat
Houfi

Při tý římský bídě by byly tři body nádherný, ofenzivní impotence nemůže vyprodukovat žádnou jinou výhru než 0:1, což je taky moje přání. A hlavně ať se na to dá dívat!

Reagovat
smazaný uživatel

AS Rim nevyhraje, budou rádi za remízu - tip. 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Horky navrat PS ze stridacky do Janova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele