29. kolo
18.03.2018 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Turín FC - ACF Fiorentina 1:2

Fiorentina dokázala zvítězit i podruhé bez svého zesnulého kapitána Davida Astoriho a tentokráte si odvezla všechny tři body z půdy FC Turín po výsledku 2:1. V utkání po hodině hry vedla, soupeř srovnal necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Nicméně poslední slovo přeci jen měly Fialky, ve čtvrté nastavené minutě převrhly misky vah na svou stranu díky proměněné penaltě. V tabulce jsou na devátém místě s jednačtyřiceti body.

V přímém souboji o horní polovinu italské ligy byl k vidění vyrovnaný průběh, domácímu výběru po těsné porážce náleží v Serii A desátá pozice se šestatřiceti body. První zajímavý moment se zrodil už po sedmi minutách hry, kdy do šestnáctky protivníka pronikl Simeone a upadl, rozhodčí Gavillucci nařídil pokutový kop. Vzápětí si však sudí prohlédl celou situaci na videu a po jeho zpětném prozkoumání své rozhodnutí změnil.

O několik minut později ukázal Gavillucci na pentlový puntík podruhé a znovu ve prospěch hostujícího klubu, nedovolený zákrok De Silvestriho navíc ocenil žlutou kartou. Balón si následně postavil Jordan Veretout, nekopl ho dobře a gólman Sirigu vyrazil tvrdou ránu daleko od své branky. Od tohoto momentu se hra přeci jen uklidnila a diváci si museli na další možnost počkat až do 59. minuty, kdy se do vedení dostali hosté.

Veretout napravil předchozí zaváhání, v blízkosti půlící čáry obral o míč bránícího protihráče a pak upaloval sám na turínskou branku. Z hranice šestnáctky nakonec přesně umístěnou střelou zamířil k pravé tyči. Když už se zdálo, že Fiorentina těsný náskok udrží až do samotného konce, tak domácí z ničeho nic srovnali v 86. minutě. Po nacvičeném signálu si Andrea Belotti naběhl na dloubáček od Ljajiće a ze sedmi metrů propálil z první brankáře Sportiella.

Fialky dostaly možnost zahrávat druhý pokutový kop ve třetí nastavené minutě po neoddiskutovatelné ruce, tíhu okamžiku na sebe vzal Cyril Théréau. Ten chytře zamířil doprostřed branky a Sirigu se hnul ke své pravé konstrukci, v tomto případě nemohl udělat nic. AFC v následujícím kole přivítá zachraňující se Crotone, FC bude bojovat na stadionu čtrnáctého Cagliari.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele