2. kolo
27.08.2017 20:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Neapol otočila třemi góly zápas s Atalantou

Atalanta se v Neapoli ujala vedení díky brance Cristanteho, ale ani to jí nepřineslo dlouhodobou radost. Ve druhé půli totiž domácí ochozy rozjásali Piotr Zieliński, Dries Mertens a Marko Rog, což na výhru v pohodě stačilo.

Neapol se úspěšně dostala do Ligy mistrů a v neděli mohla myslet zase jen na ligu. Měla před sebou hodně těžkého soupeře, protože Atalanta je další pohárový účastník a už minulý rok se prezentovala jako velmi těžký sok. V jejím kádru jsme dnes od prvních minut našli hráče jako Tolói, Hateboer, Berisha, Freuler, Gómez nebo Masiello, samozřejmostí pak byl útočník Andrea Petagna.

Neapol je dle mnohých týmem, který hraje nejhezčí fotbal v celé Itálii. Trenér Maurizio Sarri řeší příjemné starosti především v útoku, protože si může dovolit nechat Areka Milika na lavičce, ale s Mertense coby falešnou devítkou jeho výběr rozhodně nijak netrpí. Dost možná se mezi třemi tyčemi Neapole naposledy objevil Pepe Reina směřující do Paříže.

Partenopei chtěli jasně ukázat, kdo ovládá San Paolo. Kdo bude diktovat tempo hry. Zprvu ale obvykle skvělá a rychlá kombinace Neapole trochu vázla a hra se trochu kouskovala. Pokud někdo z týmu Neapole opravdu vyčníval, byl to jednoznačně Dries Mertens. Belgické eso ukazovalo dost chutě i elánu k postrašení zadáků Atalanty.

Insigneho přihrávku však nepochopil a z velké části to bylo také velmi pečlivou obranou Bergamaschi. Atalanta už dávno není ten bojácný soupeř, jehož cílem je primárně záchrana, ale velmi houževnatý celek, který si je vědom svých silných stránek. Petagna i Gómez spolupracovali a nedopřáli obraně Neapole klidu.

Na první větší šanci jsme sice čekali déle, ale byl z toho gól. V 16. minutě totiž rozehráli hosté druhý rohový kop a nejvýš si na něj vyskočil Bryan Cristante. Dřívější velký talent se prosadil razantní hlavičkou a Reina byl bez šance - 1:0.

Vedoucí branka samozřejmě hosty jen povzbudila a jejich návštěvy kolem vápna Neapole se stávaly častějšími. Deset minut před koncem ale mohlo udeřit na druhé straně, jenže Insigneho střílený centr José Callejón na zadní tyči do brány neusměrnil. Do kabin tak šli spokojenější hosté a Neapol měla o čem přemýšlet.

Druhou půli už jen z lavičky sledoval Andrea Petagna, kterého na hrací ploše nahradila staronová posila, Marten de Roon. Neapol se ve druhé půli snažila přejít na svou klasickou kombinační hru a nahrávala si ve velké rychlosti na malém prostoru. K ničemu vážnému to ale nevedlo. Atalanta se zprvu také trochu oklépavala a hledala v šatně zanechaný rytmus.

Dřív ho našli domácí, k obrovské radosti velké záplavy modrých dresů ma tribunách. Opět se míč odpoutal z klidového režimu od rohového praporku, až si jej našel Piotr Zieliński. Jeden dotyk, rychlé zamíření. A coby polský Midas měnící vše, na co sáhne, ve złoté, srovnal krásnou ranou.

Atalanta se chtěla ihned postavit na nohy. To jí ale Mertensem nebylo dopřáno. Zkušený zakončovatel čerpal z geniality Lorenza Insigneho a jeho hlavičku do běhu proměnil v důležitou vedoucí branku - 2:1.

Trenér Gasperini potřeboval poslat na hřiště nový impuls, takže místo hlasitých pokynů ukázal na Jasmina Kurtiće. Nová posila z Fiorentiny se na hřišti potkala s ještě čerstvějším Diawarou a posléze ochutnal atmosféru hry také chorvatský příslib příjmením Rog. Hra už ale tolik tempa nenabízela a Neapoli se dařilo kontrolovat utkání s míčem u nohy.

Právě ve chvíli, kdy se zdálo, že už diváky kromě závěrečného hvizdu nic nečeká, se Neapoli povedla rychlá akce. Do rozpadlé a nesoustředěné obrany se vydala trojice útočníků. Dries Mertens ve středu vápna lehce prodloužil míč na Marka Roga a mladík završil povedený zápas Partenopei!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně mě vytáčí kurz 8 na dvojku . Pruměrný kurz k 1,4 na favorita je cca. 6 na outsidera . Snad to nebude výmrd. .

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele