27. kolo
03.03.2018 20:45 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Římané vyloupili Neapol, domácím nasázeli čtyři branky

Neapol nezvládla domácí duel s AS Řím, které sice nemá optimální formu, ale přesto dnes prožilo parádní večer. Domácímu celku Římané dokázali dát čtyři branky i přesto, že po trefě Insigneho prohrávali.

Horečka sobotní noci se odehrála pod Vesuvem, kam se přesunul AS Řím. Trenér Sarri měl před sebou výzvu v podobě odpovědi na Juventus. Sarriho volba padla na hráče jako Reina, Hysaj, Albiol, Koulibaly, Allan, Jorginho či Zieliński, který zastoupil Marka Hamšíka. Vepředu nastoupila opět smrtící trojice v podání Callejóna, Mertense a Insigneho. Mladý útočník dostal tu výsadu, aby vedl Partenopei s kapitánskou páskou.

Jeho protějškem se stal podle očekávání Daniele De Rossi. Římané se nacházejí v hodně špatné situaci a dnes potřebovali zastavit pád tabulkou. K tomu měli využít mimo jiné právě římského kapitána, který byl obklopen Nainggolanem, Strootmanem, Florenzim, Ünderem nebo Džekem. Právě na něj mířil první centr AS, který nakonec ve velké šanci zakončil Diego Perotti mimo bránu!

Neapol velmi dobře a rychle kombinovala, čili předváděla přesně ten fotbal, na který jsme od ní zvyklí a který chtějí diváci vidět. AS se spoléhalo spíše na protiútoky a na to, že dokáže jakžtakž eliminovat kreativitu domácích. Vydrželo mu to ale jen do šesté minuty. Po delší kombinaci si na parádní centr naběhl Lorenzo Insigne a poslal balon k tyči mimo dosah brankáře Alissona!

AS se však odmítalo vzdát a téměř ihned vrátilo úder. Po chybě v záloze se míče ujal Radja Nainggolan a poslal míč do úniku na Cengize Ündera. Mladý Turek poslední dobou táhne AS k lepším výkonům a dnes se předvedl parádním obloučkem. Do sítě mu dopomohla také teč někdejšího obránce Vlků, Maria Ruie!

Neapol předváděla parádní kombinace a na další z nich si sbíhal Callejón. Po jeho nahrávce pálil ze středu vápna Dries Mertens, ale jeho dobrou ránu vytáhl pohotový brankář Alisson. S následnou dorážkou si poradil padající Manolas. O chvíli později Neapol znovu zaměstnala obranu AS, když Albiol posílal dlouhý pas vpřed na nabíhající duo Mertens - Insigne.

Když se zdálo, že se Neapol blíží k druhé brance, umlčel stadion Svatého Pavla centr Cengize Ündera, který našel Edina Džeka. Zkušený kanonýr je v letošní sezoně jen stínem loňského střelce, ale přesto se přes Raula Albioa prosadil a hlavou poslal balon přes Reinu - 2:1 pro Římany.

Neapoli chvíli trvalo, než se dokázala vzpamatovat. Do zápasu se ale opět dostávala po svém - smrtícím útokem. José Callejón přihrával zprava pod sebe a Insigne z pravé části vápna střílel doprostřed branky. Brankář Alisson měl plné ruce práce také po změně stran, neboť neutuchající nadšení domácích příznivců hnalo hráče Partenopei za body.

Mertensova rána byla zablokována a dostala se ke Callejónovi, který ji napálil hodně vysoko nad! Římané opět po změně stran trochu odešli, a to jak fyzicky, tak psychicky. Neapol toho ale dlouho nedokázala pořádně využít. V 59. minutě zachránila brankáře Alissona tyč, která odrazila ránu Josého Callejóna. Skvělou ránu vyslal Lorenzo Insigne, jenže mířil těsně vedle!

Mnohem lepší ránu vyslal Edin Džeko, kterého neubránilo laxně vypadající duo Rui - Koulibaly. Džeko sice postupoval na bránu Reiny osamocen, ale moc mu to nevadilo. Jeho technický obstřel poslal míč přesně k tyči a Římané vedli o dvě branky!

Skóre nezvrátil ani Lorenzo Insigne, jehož parádní akce narazila na dva excelentní zákroky Alissona! Naopak znovu inkasoval brankář Reina, kterého překonal Diego Perotti. K argentinskému driblérovi se míč odrazil po Maria Ruie a Perotti už pohodlně překonal španělského brankáře Neapol - 4:1.

Čtyři branky Neapol těžko vstřebávala, navíc před vlastními fanoušky. Boj o body ale nevzdávala a blízko k další brance měla po malé domů a následné standardní situaci. Dries Mertens ale trefil jen na brankové čáře dobře postaveného Florenziho! Belgický reprezentant se radoval z další branky až v nastaveném čase, leč jeho trefa zpoza vápna přes Pellegriniho znamenala pouze snížení.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neapol výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele