12. kolo
24.01.2018 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Udinese v Římě inkasovalo třikrát

Udinese i přes dobrou formu nestačilo na domácí Lazio a na jeho půdě prohrálo vysoko 3:0. První půle přinesla jen jednu branku a do té vlastní se trefil obránce Samir, ale ve druhé už se obrana hostí sesypala. Po změně stran přidal další branku Nani a v samém závěru se trefil ještě Felipe Anderson, zatímco Udinese zůstalo v útoku bezzubé.

I bez Immobileho to Laziu jde. O to se dnes měli zapříčinit hráči jako de Vrij, Wallace, Milinković-Savić, Lucas, Parolo, Basta, Anderson nebo Nani. Hosté pod vedením Massima Odda přijeli do Věčného města s Bizzarrim, Samirem, Nuytinckem, Barákem, Hallfredssonem, Fofanou, Pericou a Maxim Lópezem.

Lazio se od prvních minut tlačilo do zakončení a Naniho pokus nebyl vůbec špatný. Postrádal však razanci a byl nakonec byl navíc zablokován. Domácí ale ukázali, že hodlají hrát jednoduše a rychle. Na opačné straně se za míčem hnal útočící Perica, který znamenal pro obránce Lazia vždy nebezpečí a starosti. Svou rychlost sice uplatnil, ale na trojku Radu, Wallace a de Vrij byl krátký.

Jordan Lukaku se rovněž ukazoval jako velmi aktivní křídlo, které je schopné vyslat do vápna Zeber hodně nebezpečný centr. O minutu později centrovaný míč před bránu Bizzarriho chtěl odvrátit obránce Samir, ale jeho snaha vyšla zbytečně - zkušený obránce si totiž míč srazil do vlastní brány a domácí vedli - 1:0.

Tím se domácím značně ulevilo a jejich hra nabrala na jednoduchosti. O chvíli později se do šance tlačil Antonín Barák, který se snažil dorazit odraženou střelu. Když už to vypadalo, že může balon v klidu dorazit, jeho střelu zablokoval parádním zákrokem Radu! Marco Parolo se o chvíli později dostal k míči po sérii pěkných přihrávek, na nic nečekal a okamžitě vypálil, jeho rána však jen těsně minula pravou tyč.

Do střelecké pozice se krátce před koncem první půle dostal Brazilec Felipe Anderson, jeho pokusu ale chyběla razance.Nástup do druhé půle vyšel mnohem lépe domácím hráčům, kteří se téměř ihned po změně stran dočkali další branky! Felipe Andreson adresoval skvělou přihrávku k vápnu, tam se jí ujal Portugalec Nani a krásnou ranou překonal brankáře Bizzarriho - 2:0.

V tu chvíli hosté ztratili další kousek radosti ze zápasu a nadějí, že si odvezou body. Nic na tom nezměnilo ani střídání Rodriga De Paula, který měl vnést do hry více aktivity. O to samé se pokoušel Jakub Jankto, který se rovněž dostal do hry jakožto střídající hráč. Právě on nahrával na rozeběhnutého Maxiho Lópeze, leč jeho snaha byla zbytečná.

Patnáct minut před koncem se o zajímavou střelu pokusil opět Jakub Jankto, který znamenal pro hráče soupeře velké nebezpečí. Jeho volej ale letěl vysoko nad bránu a gólman Thomas Strakosha se nemusel zase tak obávat. Po další kombinaci se rozhodl z velké vzdálenosti vystřelit střídající De Paul, jenže jeho rána zamířila těsně vedle tyče! Stejného hráče musel Strakosha vychytat o pár minut později parádním zákrokem!

A to bylo dost možná klíčové, protože po přesně načasované přihrávce si míč vzal na starost Felipe Anderson a po individuální akci překonal bezmocného brankáře Bizzarriho. Ten tak kaituloval a musel do sítě pro balon po třetí brance. Lazio dominovalo utkání, Udinese až na pár chvil nepustilo do souvislých šancí a nakonec také před domácím publikem slavilo cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele