5. kolo
20.09.2017 20:45 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - SSC Neapol 1:4

SSC Neapol nadále kraluje bez ztráty bodu. Svěřenci Maurizia Sarriho zvládli otočit duel na horké půdě Lazia, a to díky fantastické pětiminutovce v průběhu druhého dějství. Během tohoto časového úseku udeřili Parthenopei rovnou třikrát. Konečný výsledek byl nakonec 4:1 pro Neapol.

Utkání nezačalo v nijak závratném tempu. Začátek byl z obou stran spíše opatrný. Až v 15. minutě se poprvé před Reinou dělz zajímavé věci. Immobile byl totiž španělským brankářem faulován, ovšem sudí Damato se rozhodl nepískat a hra k nelibosti domácích pokračovala.

Simone Inzaghi musel v průběhu prvního poločasu řešit jednu nepříjemnost, obránce Bastos si přivodil zranění a na hrací ploše ho nahradil Adam Marušić. Na hře Lazia to ale nebylo nic znát a ve 29. minutě propukl Olympijský stadion v jásot. Ciro Immobile předvedl parádní individuální akci, obešel dva protihráče a přihrávkou vyzval ke skórování neobsazeného stopera De Vrije. Následně se dostala do koncovky i Neapol, Marek Hamšík se snažil obejít Strakoshu, ten se však velmi dobře pohyboval a slovenského záložníka vytěsnil ye střeleckého úhlu. Hamšík přesto vystřelil a orazítkoval tyč. Další tutovku spálili Parthenopei těsně před odchodem do šaten, kdy se vyhnul ofsajdu Callejón a zblízka poslal balón jen těsně vedle tyče.

Závěr prvního poločasu byl pro Biancocelesti určitým varováním a jak se nakonec ukázalo, Lazio toho vůbec nedbalo. Neapol vletěla do druhé půle jako uragán a nepříznivý výsledek 0:1 brzy otočila ve svůj prospěch. Lazio nedokázalo pokrýt standardní situaci, Albiol na zadní tyči donutil Strakoshu k zákroku a Koulibaly byl pak ve správný čas na správném místě. A jen o dvě minuty později našel Hamšík volného Callejóna, který si zpracoval balón a rychlou střelou k tyči otočil výsledek.

V 59. minutě završil katastrofální pětiminutovku Lazia třetím gólem Dries Mertens. Belgický štírek zabojoval o balón a krásným lobem přehodil vyběhnutého Strakoshu. Navíc se na branku Lazia valily další útoky. Domácí fotbalisté úplně odpadli a z tohoto direktu už se nedokázali vzpamatovat. V nastavení ještě proměnil nařízenou penaltu Jorginho. Lazio tak během pěti minut přišlo o všechno a šlágr s Neapolí prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele