23. kolo
05.02.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Janov překvapil Lazio a odváží si tři body

Janovské CFC dokázalo vyhrát ve Věčném městě a porazilo favorizované Lazio. První branku Diega Laxalta sice ještě sudí s pomocí videa neuznali, ale tu druhou už ano. A byla to branka vítězná, neboť na jeho gól v 92. minutě už nedokázal nikdo reagovat. Lazio sice prohrálo, ale svou třetí příčku neopouští, i když soupeři se na něj dotahují.

Trenér Simone Inzaghi se musel spokojit s absencí Milinkoviće-Saviće a tušil, že odhodlaný Janov pro něj nebude vůbec jednoduchým soupeřem. Od první minuty postavil například de Vrije, Lucase, Murgiu, Lukakua, Alberta či Immobileho. Ani hosté nehodlali podcenit sílu soupeře a jejich jedenáctka byla plná optimisticky naladěných hráčů. Ať už to byli Perin, Zukanović, Bertolacci, Laxalt, Galabinov nebo Pandev.

V prvních minutách jsme se ještě žádné větší šance nedočkali, i když bylo na první pohled zřejmé, kdo bude na hřišti určovat tempo. Lazio mělo mnohem častěji míč na svých kopačkách a na jeho kombinace se velmi dobře dívalo. Chyběla mu ale finální fáze, protože obránci Janova si na nebezpečné míče dávali dobrý pozor. Parolo byl ve vápně osamocený, ale dostal obtížný centr z pravé strany, takže balon do sítě nedostal.

Na opačné straně se Janov dostával do šancí spíše díky tomu, že domácí hráčui chybovali. Od Galabinova se odrazil míč k Hiljemarkovi, který na nic nečekal a vypálil. Pálil ale nad bránu a Strakosha si mohl oddychnout. Murgiova střela z placírkou z veliké dálky po třiceti minutách pro brankáře Mattiu Perina nebyla problémem, naopak spíše příjemnou rozcvičkou.

S přibývajícím čase Lazio utahovalo smyčku kolem vápna Grifů. Luis Alberto napřáhl k ráně z téměř třiceti metrů a brankář Perin se jen ohlédl. Pár minut před koncem první půle dostal Ciro Immobile přihrávku do vápna hostí, jenže střela mu vůbec nesedla. Rovněž po změně stran bylo jasným králem na hřišti domácí mužstvo, které se neustále hrnulo kupředu.

Lucas Leiva dostal přihrávku na hranici vápna a vypálil, jenže obránce Rossettini míč tečoval a pomohl tím svému brankáři, takže balon skončil mimo! O pouhé dvě minuty Stadio Olimpico utichlo, alespoň na straně fandící Laziu. Galabinov dostal přihrávku do vápna, kde sklepl balon pro Makedonce Gorana Pandeva. Před ním podklouzl obránce de Vrij a Pandev lehce překonal Thomase Strakoshu - 1:0 pro Janov.

O to více ještě zesílil pískot na Pandeva, někdejšího hráče Lazia, který se s klubem navíc nerozešel v nejlepším. Lazio ale dokázalo téměř ihned srovnat. Cáceres vyslal do vápna přízemní centr, který na zadní tyči tečoval do sítě veterán Marco Parolo a srovnal na 1:1.

Od té doby začal hon za druhou brankou. Levý bek Lukaku přešel přes obránce a vracel míč do šestnáctky, ale střela mladíka Murgii z první byla tečována mimo bránu. Devět minut před koncem sprintoval za dlouhým míčem za obranu Lazio Cáceres a Laxalt, přičemž z jejich souboje vzešel lépe právě Laxalt. ten už pak jednoduše prostřelil Strakoshu a slavil! Ale jen chvíli, protože sudí po použití videa gól neuznal kvůli domnělému faulu Laxalta na Cácerese.

Laxaltovi to ale příliš vadit nemuselo, i když hodně velká zloba na něm vidět byla. Když se totiž psala 92. minuta utkání, Oscar Hiljemark poslal do vápna skvělý centr, na který si nejlépe naskočil právě Diego Laxalt. Tvrdou a přesnou hlavičkou nedal Strakoshovi šanci a Janov se dočkal překvapivého vítězství!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trapná prohra, když potřebujeme proti týmům jako Janov 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Grifoni !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele