38. kolo
20.05.2018 20:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Inter vyhrál v Římě a po sedmi letech si zahraje Ligu mistrů.

Inter Milán se po letech vrátí do Ligy mistrů! Kýžené čtvrté místo vybojoval na půdě Lazia, které ve fotbalovém thrilleru dokázal porazit 3:2. Zápas byl plný zvratů a nakonec se šťastným koncem pro Nerazzurri. Lazio prožívá velké zklamání. Už před týdnem si mohlo zajistit Ligu mistrů, ale nevyužilo porážky Interu a dnes nedotáhlo dobře se vyvíjející zápas do zdárného konce. Branku, která znamená milióny z Ligy mistrů, vstřelil Matías Vecíno.

Vyprodané Stadio Olimpico sledovalo napínavý duel, ve kterém šlo opravdu o hodně. A samotnému zápasu dost pomohla rychlá branka, kterou už po devíti minutách vstřelilo Lazio. Samir Handanovič nejprve zlikvidoval velkou tutovku Milinkoviče-Saviče, ale tím tlak Lazia ještě neskončil. Po závaru před brankou nakonec zakončoval Marušič do Ivana Perišiče, od kterého skončil balón nešťastně v síti. Lazio za bouřlivých ovacích vedlo nad Interem 1:0. A s Interem to mohlo být ještě horší, kdyby Milinkovič-Savič neorazítkoval z přímého kopu tyčku. Nerazzurri se dokázali oklepat a ve 29. minutě nachystali odpověď. Po rohovém kopu na malé vápno uplatnil důraz v souboji se Strakošou Danilo D'Ambrosio a dotlačil balón do sítě.

Jenomže ani tento výsledek do poločasu nevydržel. Těsně před odchodem do šaten si Lazio vzalo vedení zpátky. Senad Lulić vyslal rychlonohého Felipe Andersona, jehož obrana Interu marně naháněla a Samir Handanovič zůstal po jeho střele k tyči nehybně stát.

Svěřence Luciana Spallettiho čekal náročný druhý poločas, protože k tomu, aby si zajistili Ligu mistrů, potřebovali zvítězit. Lazio se pochopitelně zatáhlo a dobrou taktikou nic Interu nedovolovalo. Změna nastala až čtvrthodinu před koncem, kdy se hosté dožadovali pokutového kopu. Napoprvé to Interu nevyšlo, ale v 77. minutě už byl Mauro Icardi přišlápnut a sudí foukl do píšťalky. Sám Icardi penaltu proměnil a Inter v tu chvíli potřeboval ještě jeden gól.

Na Stadio Olimpico se pak začaly dít věci. Nejprve zbytečně neudržel nervy Senad Lulić a po druhé žluté kartě musel opustit hrací plochu. A pak přišel pro Lazio další šok. Po rohovém kopu zůstal ve vápně nebráněn Matías Vecino a hlavou otočil výsledek na stranu Interu.

Najednou bylo všechno jinak. Lazio během pouhých čtyř minut přišlo o vedení i výsledek, který by stále zaručoval postup, navíc muselo dohrávat bez vyloučeného kapitána Luliće. Inter byl na koni a v závěru zápasu hrál přesně to, co potřeboval. Biancocelesti už měli málo času, navíc s nimi cloumaly emoce. V nastavení sudí Rocchi vytasil další červenou kartu, tentokrát pro náhradníka Patrica. Inter už výsledek nepustil a po letech se vrací do Ligy mistrů. Na Lazio zbyla jen Evropská liga.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1, Vrij (vl.)

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele