29. kolo
18.03.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SS Lazio - Bologna FC 1:1

Lazio nepotvrdilo úlohu favorita proti jedenácté Bologně a v domácím prostředí se s ní rozešlo smírně po výsledku 1:1, v tabulce Serie A tak kleslo na páté místo se čtyřiapadesáti body o bod za čtvrtý Inter a o základní skupinu Ligy mistrů tak bude ještě muset hodně bojovat. Domácí sice rychle odpověděli na branku soupeře ze samého úvodu zápasu, jenomže ve zbývajícím průběhu si příliš vyložených možností nevypracovali a rozdílový gól tak nedali.

Hosté určitě berou bod všemi deseti, momentálně jich mají na kontě čtyřiatřicet a před osmnáctou sestupovou pozicí Crotone disponují celkem nadějným desetibodovým náskokem. Bologna měla naprosto úchvatný vstup do nedělního klání, ve 3. minutě ji dostal do vedení Simone Verdi. Pětadvacetiletý záložník se prosadil v tomto ročníku nejvyšší italské ligy posedmé a díky této trefě se stal nejlepším kanonýrem týmu.

Z více jak pětadvaceti metrů napřáhl Džemaili a jeho tvrdý pokus mířící přímo pod břevno vyrazil brankář Strakoša před sebe. Balón se následně odrazil právě k dorážejícímu Verdimu a ten zblízka bez větších potíží dopravil míč do sítě. Římané odpověděli o třináct minut později, jejich jedinou trefu vsítil Lucas Leiva. Ten obdržel krásnou kolmici do pokutového území od Luise Alberta a poté se elegantně obtočil s míčem.

Následně se kličkou zbavil dobíhajícího Helandera a v závěrečné fázi zamířil pravačkou ke vzdálenější tyči kolem gólmana Miranteho. Od tohoto okamžiku se hra uklidnila a zajímavé momenty naprosto vymizely. Lazio sice mělo území převahu a svého protivníka přestřílelo v celkové poměru 16:4, jenže Miranteho výrazněji neohrožovalo. Naopak to byli právě hosté, kteří si po hodině hry mohli vzít ztracené vedení zpět.

Střídající Mbaye totiž ani ne po minutě strávené na trávníku uvolnil zpětnou přihrávkou téměř od brankového čáry nabíhajícího Donsaha, jenž ale z vyložené pozice trefil jen padajícího protihráče před sebou. FC udržel přívětivý stav až do závěrečného hvizdu, naopak římský klub neskrýval zklamání. V hostujícím dresu se na hřišti objevila také česká stopa, v 85. minutě nastoupil reprezentační záložník Ladislav Krejčí.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele