31. kolo
07.04.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SPAL stále bojuje, neporazila ho ani Atalanta

Celek z Bergama se domů vrací zase trochu smutný, protože dnes počítal s větším přísunem bodů. Domácí SPAL ale velmi dobře bojoval a díky brance veterána Thiaga Cionka dokonce vedl. Nakonec se musel po vyrovnání de Roona spokojit s bodem, který by ale přesto pro něj mohl mít cenu zlata.

Atalanta byla dnes odpoledne velkým favoritem v utkání se SPALem, ale nováček soutěže se rozhodně nevzdává. Už obral o body hezkou řádku soupeřů a strach mu jen tak někdo nenažene. V začátku zápasu s Orobici se ale dostal pod mírný tlak. O první střelu utkání se postaral hostující Marten de Roon, který ale mířil hodně nepřesně. S dalším pokusem neuspěl Alejandro Gómez, na kterého si SPAL musel dávat velký pozor.

Nedá se říct, že by utkání patřilo mezi atraktivní a jeho tempo bylo hodně pomalé. Nepřesnosti na obou stranách, což zejména u Atalanty nebývá úplně zvykem. Po třiadvaceti minutách se hosté konečně prosadili, ale neradovali se moc dlouho. De Roon nejprve pálil do tyče a odražený míč poslal do brány dobíhající Remo Freuler. Jeho gól ale sudí Damato pro ofsajd správně neuznal.

Domácí celek se i díky tomu trochu překvapivě vzpamatoval a skóroval. Vybojoval totiž přímý volný kop, který rozehrál Federico Viviani. Mladý záložník nacentroval míč do předbrankového prostoru, kde zůstal nepokrytý veterán Thiago Cionek. Brazilsko-polský obránce mířil přesně a SPAL vedl 1:0!

Atalanta byla hodně šokovaná, ale nedokázala ze sebe setřást deku, pod níž ji SPAL uvrtal. Po změně stran se změnil také hrotový útočník Orobici, když Petagnu nahradil vytáhlý Cornelius. Právě před ním musel do akce mladík Meret, který vyboxoval jeho ránu mimo. Po hodině hry se do míče znovu opřel Federico Viviani a brankáře Berishu zachránilo břevno, od něhož se balon odrazil!

Už se zdálo, že SPAL šokujícím způsobem vyhraje a připíše si tři body, poměrně zaslouženě. Jenže dvanáct minut před koncem fauloval Filippo Costa ve vlastním vápně a sudí nařídil penaltu. K ní se postavil Marten de Roon a přesnou ranou zařídil Atalantě alespoň bod!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele