34. kolo
21.04.2018 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

AS i díky Schickovi porazilo domácí SPAL

Český útočník Patrik Schick se konečně dočkal premiérové brance v lize za AS Řím a dopomohl mu velmi dobrým výkonem k výhře. AS přejelo domácího nováčka jasně 3:0 a prozatím se ujímá třetího místa.

Římany čekal náročný výlet do Ferrary, kde se pokouší loupit SPAL. Nováček soutěže skutečně už posbíral několik cenných skalpů a remízy se pomalu stávají jeho doménou. Zatím ale stále spočívá na nepříliš lichotivém 17. místě, což není moc daleko k sestupové propasti. Dnes se kromě podpory domácího publika SPAL spoléhal na hráče jako Meret, Cionek, Vicari, Felipe, Kurtić nebo Paloschi.

Hostující celek má před sebou velké semifinálové utkání na Anfield Road proti Liverpoolu a bylo hodně těžké nemyslet na Ligu mistrů. I proto trenér Di Francesco nechal odpočívat hráče jako Kolarov, Florenzi, De Rossi, Džeko nebo Perotti. Jejich místa zaujali Schick, Silva, Peres nebo Pellegrini s El Shaarawym.

První zajímavější akci AS měl na svědomí Patrik Schick, kterého do brejku vyslal Maxime Gonalons. Francesco Vicari jej ale s pomocí faulu u vápna zastavil a byl za to odměněn žlutou kartou. Zajímavou ránu k tyči od Jonathana Silvy následně Alex Meret chytil a založil protiútok svého celku.

Po chybě Pellegriniho postupoval s míčem u nohy na bránu Brazilce Alissona Lazzari, jenže mířil těsně nad bránu. Jen o pár vteřin později se Antenucci skácel v pokutovém území po kontaktu s Faziem, leč sudí Tagliavento nepovažoval akci za penaltu. Naopak padajícímu útočníkovi udělil žlutou kartu za protesty!

Že by se jeden i týmů mohl přetrhnout, aby se diváci dočkali branky nebo alespoň větší šance, to se tedy říct nedalo. Hodně soubojů, nepřesností a hlaviček kolem středového kruhu, ale nic víc. Po dvaceti minutách překonal Felipeho El Shaarawy, jenže jeho rána mířila nakonec těsně mimo! Obrana SPALu dělala až příliš mnoho chyb a často se hráči AS dostávali do šancí.

Jednu z nich využil po třiceti minutách Kevin Strootman. Mladý záložník Pellegrini dostal pas na pravou stranu a předložil míč před branku, kam si nabíhal právě nizozemský záložník. Jeho pokus tečoval již zraněný obránce Vicari, kterému byla branka nakonec připsána - 1:0 pro AS.

Místo něj se po chvíli dostal do hry záložník Alberto Grassi. Ke konci první půle byli domácí hráči stále více nervózní a jejich kombinace jim moc nevycházely. Ke konci první půle se dvakrát pokoušel prosadit Stephan El Shaarawy, ale proti němu se vždy postavila domácí obrana. Deset minut po změně stran AS přeci jen dokázalo navýšit skóre. Zasloužil se o to Radja Nainggolan, který se po přímém kopu dostal k odraženému míči a napálil jen přímo k tyč!

AS bylo nadále mnohem aktivnějším týmem a SPAL neukazoval moc odvahy v zakončení. Po hodině hry se konečně mohl radovat také český útočník Patrik Schick, kterému spadl ze srdce obrovský kámen. Připsal si totiž první ligovou branku za AS a alespoň trochu utišil kritiku, která se s tak velkou cenovkou logicky pojí.

Rohový kop po další rychlé akci hostí rozehrával Lorenzo Pellegrini a od jeho kopaček míč zamířil přímo před brankáře Mereta. Tam si jej našel právě Patrik Schick a přesnou hlavou dokonal parádní výkon - 3:0. Od té doby už SPAL neměl žádné síly ohrozit svého soka a AS mohlo v klidu dohrávat utkání.

Brankář Alisson se v bráně Vlků sice nenudil, ale překonat se nenechal ani několika zajímavými pokusy domácích. Na opačné straně se do zakončení dostal po Schickovi také Cengiz Ünder, ale ránu tureckého útočníka Meret chytil. Deset minut před koncem musel pro zranění střídat, ale jeho náhradník, Alfréd Gomis, od hostů již neinkasoval.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
tnt03

Schick dnes góly! :-)

Reagovat
Slejdy

Schick golazo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele