13. kolo
19.11.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SPAL 2013 - ACF Fiorentina 1:1

SPAL dokázal bodovat i ve třetím ligovém zápase v řadě a tentokrát obral o body Fiorentinu. Nováček soutěže se dokonce ujal vedení zásluhou Alberta Paloschiho, ale konečné slovo měl deset minut před koncem Federico Chiesa.

Fiorentina byla určitě papírovým favoritem zápasu, ale do utkání nevstoupila zrovna optimálně. Domácí byli o něco lepším týmem a především snaha byla jednoznačně na jejich straně. Brankář Sportiello musel poprvé výrazněji zasahovat už v deváté minutě, kdy erfektním zákrokem ochránil Viole nerozhodný stav. Fiorentina se dostala do šance až ve 33.minutě a Chiesa rovnou rozezvonil tyč, přičemž dorážka Diase skončila v brance, ale z ofsajdového postavení.

Nemasný a neslaný výkon Fiorentiny byl v prvním poločase nakonec potrestán. Po dlouhém centru se opět ozvala branková konstrukce a tentokrát dorážející Alberto Paloschi rozjásal stadion ve Ferraře úvodní brankou zápasu.

Hosté tedy na půdě nováčka SPAL prohrávali a potřebovali nutně zabrat, přes obrannou zeď soupeře to ale dlouho nešlo. Jestli někdo dělal domácím borcům problémy, byl to aktivní Federico Chiesa, jehož další rána skončila těsně vedle.

V 59.minutě mola Fiorentina děkovat videotechnologii, Paloschi totiž Sportiella překonal z ofsajdu, což sudí rozpoznali až díky videu. Branka tedy nebyla správně uznána a Fiorentina dál držela naděje na vyrovnání.

Hosté potřebovali vyrovnat, ale žádný velký tlak se z jejich strany nekonal. Přesto se nakonec deset minut před koncem stav měnil. Simeone vysunul aktivního Chiesa a ten završil povedený výkon vyrovnávací brankou. Fiorentina ještě ucítila šanci na tři body a zvláště minutu před koncem, kdy uviděl druhou žlutou kartu Oikonomou. Krátkou přesilovku však Viola nepotrestala a na půdě SPAL bere jen bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele