6. kolo
23.09.2017 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Derby della Mole jednoznačně pro Juventus

Turín se oblékl do barev Bianconeri, protože domácí Juventus vyučoval. Na pomyslném piedestalu stojí opět dvougólový Paulo Dybala, který notně pomohl k destrukci Býků. Ti naopak nepředvedli téměř nic.

Turínské derby bylo pro tradiční fotbalové město velkou podívanou, která slibovala atraktivní duel a otevřený fotbal z obou stran. Především hostující Býci doufali, že konečně přeruší nadvládu Juventusu. Trenér Siniša Mihajlović proto nasadil obávaného kanonýra Andreu Belottiho, kterého podporovali hráči jako Ljajić, Niang, Falqué nebo Baselli. Proti někdejším spoluhráčům se postavil záložník Rincón.

Stará dáma se chce v týdnu revanšovat v Lize mistrů a věděla, že výhrou by se velmi dobře na utkání připravila. Poslední týdny kritizovaný útočník Gonzalo Higuaín usedl jen na lavici náhradníků, protože na hrotu působil Mario Mandžukić. Toho doplňovali Dybala, Cuadrado a Costa, místo zbylo i na Matuidiho nebo Pjaniće.

Od prvních momentů byl Juventus aktivnější, jako by chtěl rozhodnout co nejdřív. Ve 4. minutě si moc neporadil Lyanco, který posílal balon zpět na brankáře Sirigua, aniž by si všiml, že Sirigu už dávno v bráně není. Ten musel přidat do běhu, aby balon před vlastní brankovou čarou ještě stihl.

Pořádně ho vyzkoušeli samozřejmě domácí hráči a jako první Cuadrado. Zkušený běžec se dostal k balonu ve vápně a nakonec mířil jen těsně nad břevno! V 10. minutě dostal první žlutou kartu možná až přemotivovaný Daniele Baselli a jak se ukázalo, byla to karta hodně důležitá. Turínské FC naopak v útočné fázi působilo hodně bezzubě.

A domácí trestali. V 16. minutě si totiž vzal míč na starost Paulo Dybala a ukázal, jak silný na míči je. Ani dvojice bránících hráčů téměř mu visících na zádech nedokázala jej zbavit tolik milovaného kulatého nesmyslu, který Dybala s lehkostí sobě vlastní poslal k tyči - 1:0.

Stará dáma poté trochu více zpomalila a vyhlásila čas stáhnout se. Ve 24. minutě byl faulován Daniele Baselli a očividně to nenesl moc dobře. Po pár sekundách totiž fauloval on a to dost nesportovně. V podstatě by se za jeho gesto nemusela stydět ani kdejaká ikona akčních bijáků. Kop ve stylu Karate Kida poslal na zem Miralema Pjaniće a Baselliho do sprch.

Trenér Mihajlović reagoval stažením Falquého a zapojením defenzivnějšího Acquaha do hry. Mnoho štěstí ale Turínu nepřinesl, protože pět minut před koncem první půle znásobil vedení Juventusu Miralem Pjanić. Známky po otřesu už nenesl žádné a naopak o sobě dala vědět jeho kopací technika. Cuadradova zpětná nahrávka k tomu vybízela, Pjanić z voleje trefil přesně - 2:0.

Nástup do druhého poločasu se taktéž povedl víc domácí ekipě. A opět u toho byl míčový kouzelník Paulo Dybala, který napřáhl ke střele z poměrně odvážné vzdálenosti a brankář Sirigu se jen díval, jak balon míjí tyč! O deset minut později už se aktivita Juventusu projevila na skóre, protože centr od rohového praporku si našel Alex Sandro a ačkoli není zrovna tím nejvyhlášenějším hlavičkářem v týmu, dostatečně vysoký výskok mu stačil - 3:0 pro Bianconeri.

Zvýšit mohl Medhi Benatia, který se dostal k hlavičce a využil své vyhlášené schopnosti hlavičkáře. Jeho perfektní zakončení ale ještě lépe vyrazil brankář Salvatore Sirigu! Ten byl v permanenci také po Pjanićově zakončení a musel konečky prstů vyrážet jeho pokus nad břevno! Pár perných chvil mu připravil také Mario Mandžukić, jehož táhlá střela zkušeného Itala rovněž protáhla.

Na nedostatek pohybu si brankář Sirigu opravdu stěžovat nemohl a dvě minuty před koncem mu další cvičení na protažení i reflexy připravil Douglas Costa. Na zadní tyči byl zcela nehlídán, jenže z voleje brankáře Turína nepřekonal! Následně za svou jedničku zaskočili obránci a míč vyhlavičkovali. Přesto Sirigu kapituloval ještě jednou, neboť se k balonu v závěru dostal Higuaín, přenechal jej Dybalovi a ten se nemýlil - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bukwa z tipu to vidí o 3 a více golu .

Reagovat
smazaný uživatel

Juve se do toho tolik nepozene, ve stredu je LM

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby hráli třeba s Barcou pochopil bych , že by některé hráče šetřili je to městské derby- uvidímě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele