16. kolo
09.12.2017 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Derby d'Italia vítěze neodhalilo

Inter Milán veze z Turína cenný bod, protože domácímu Juventusu nedovolil skórovat. Branky se nakonec diváci nedočkali ani na jedné straně a atraktivní utkání v tabulce Serie A změnu pořadí neznamenalo.

Šlágr kola v Turíně měl mírného favorita v podobě domácího celku. Juventus byl před začátkem kola sice až třetí, ale výhoda domácího prostředí zpravidla dělá své. Trenér Allegri vsadil trochu překvapivě na základní jedenáctku bez Paula Dybaly, smířit se musel také s absencí brankáře Buffona. V základní jedenáctce se objevili Asamoah, Benatia, Matuidi nebo Cuadrado.

Inter Milán v posledních týdnech předvádí výtečný fotbal, díky němuž si zajistil první místo. Nyní ho čekal další velký test jeho schopností. Toskánský stratég Luciano Spalletti vsadil na obvyklé opory jako Škriniar, Handanovič, Valero, Perišić nebo kapitána Icardiho. Právě ten se v prvních minutách často vydával za centry Candrevy.

Do první obrovské šance se dostal domácí útočník Mario Mandžukić. Toho našel Juan Cuadrado, jehož centr propadl právě na chorvatského útočníka. Mandžukić však poslal jen do míst, kde zasahoval obránce Miranda. Ten měl plno práce také s Argentincem Gonzalem Higuaínem. Zkušený útočník si dokázal zpracovat složitou přihrávku a chystal se vystřelit, jenže právě Miranda nakonec míč odklidil.

V prvních třiceti minutách jsme se dočkali spíše mnoha nepřesností a šancí příliš mnoho nebylo. Z velké části za to mohla také jistá izolace obou světových útočníků, kteří nedostávali potřebné nahrávky. Pět minut před koncem první půle se do šance dostali domácí hráči. Trochu netradičně zakončoval defenzivní záložník Sami Khedira. Jeho pohotová rána sice vypadala velmi nebezpečně, ale brankář Handanoviče z klidu nevyvedla.

Ke konci první půle se Juventus stále častěji dostával do palebné pozice. Nejprve zajímavě centroval Miralem Pjanić. Minutu před koncem se Mario Mandžukić dostal do skvělé šance, když vyskočil na centrovaný míč a hlavou trefil břevno! Do šaten tak odcházeli hráči obou mužstev za vyrovaného stavu, i když spokojenější se svým výkonem mohli být hráči Staré dámy.

Ani jeden ze zkušených trenérů na lavičkách obou slavných týmů se pro změnu v sestavě nerozhodl. Hodně práce měl na začátku druhé půle polský brankář Juventusu Szczesny, který musel likvidovat šanci Candrevy a následně také Valera. Velmi důrazné souboje musel s Mariem Manžukićem svádět slovenský stoper Milan Škriniar, který si ale dnes proti zkušenému útoku vedl velmi dobře.

Inter Milán si často neuměl pořádně nahrát a v zakončení působil dosti nervózně. Po hodině hry si málem vlastní branku vstřelil Ivan Perišić, když nešťastně tečoval centr Juana Cuadrada. Druhý poločas zase tak ofenzivní představení nenabízel a ani jeden z týmů se nedokázal natrvalo usadit na polovině soupeře. Dlouhý pas od Khediry na Gonzala Higuaína nakonec zkušený útočník nezpracoval ideálně.

Bezradnost Interu pokračovala a mnoho na tom nezměnil ani střídající talent Roberto Gagliardini. Patnáct minut před koncem trenér Allegri omilostnil Argentince Paula Dybalu a doufal, že mu mladý útočník pomůže s výhrou. Nadále se ale skóre neměnilo.

Právě Paulo Dybala se pár minut před koncem postaral o rozehrávku přímého volného kopu, ale opět přesně zasáhl obránce Škriniar. Tři minuty před koncem utkání se ke slovu dostali hráčí hostujícího Interu. Konkrétně to byl záložník Marcelo Brozović, který se dostal do zakončení. Pálil ale po zemi hodně vedle branky. Ani následné nastavení skóre zápasu už nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
noustres

To smrdí plichtou.

Reagovat
smazaný uživatel

já nic necítím. Juventus vyhraje!

Reagovat
noustres

Musíš doladit frňákovník

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

máš to blbě, Juventus hraje doma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Věřit bookmakerum? V 75 procentech se jim daří správně vypsat kurz

Reagovat
smazaný uživatel

Znicime je

Reagovat
Mihal

Na PSku, Xboxe ci PCčku ?

Reagovat
smazaný uživatel

v Allianz areně

Reagovat
Artaxerxes

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
snuff24

1:2

Reagovat
mato Kreator

3-0

Reagovat
Eldarion

3:0

Reagovat
syraLFC

0:1 Škriniar

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus to nezvládne. Forza Inter Amala.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele