27. kolo
03.04.2018 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Janov CFC - Cagliari Calcio 2:1

Těsnou výhrou 2:1 skončilo utkání mezi janovskými Grifony a sardinským Cagliari. Domácí se sice po změně stran ujali vedení, když se prosadil Gianluca Lapadula, ale tento výsledek vydržel pouze devět minut, než z penalty srovnal Nicolo Barella. Cagliari se pak mohlo ujmout vedení, ale Pavoletti orazítkoval tyč a v nastavení zařídil výhru Janova Iuri Medeiros.

První poločas nabídl vyrovnanou partii s šancemi na obou stranách. Po Hiljemarkově přihrávce nebezpečně pálil Lapadula, ale Cragno zatím nemusel zasahovat. Na druhé straně se opřel do balónu z první Pavoletti a Mattia Perin předvedl skvělý zákrok.

Ve 31.minutě došlo k zajímavé situaci, kterou muselo rozklížit až video. Sudí totiž po akci janovských nařídil pokutový kop za faul na Rosiho. Verdiktem si však nebyl jist a s pomocí videa nakonec penaltu, po čtyřech minutách zkoumání, odvolal. Skóre se v prvním poločase neměnilo, v jeho závěru ještě došlo k ostrému střetu Lapaduly s brankářem Cragnem, po kterém musela opora hostí podstoupit ošetření.

Diváci se na stadionu Luigi Ferraris dočkali první branky v 53.minutě a postarali se o ní aktivní Hiljemark s Lapadulou. Prvně jmenovaný centroval a Lapadula hlavou konečně překonal Cragna. Grifové se z vedení radovali jen pouhých devět minut. Zukanovič si v souboji s Farágem počínal nedovoleně a sudí si tentokrát jist, nařídil pokutový kop. Nicolo Barella ho suverénně proměnil a srovnal průběžný stav na 1:1.

Do konce zápasu stále zbývala půlhodina a oba týmy se mohly přiblížit třem bodům. V 78.minutě orazítkoval po centru Farága tyč Pavoletti a Grifové si mohli výrazně oddechnout. Na druhé straně hřiště pak Lapadula poslal další šanci mimo tři tyče.

Utkání směřovalo k nerozhodnému konci, když v tom připravil hostujícím příznivcům pořádný šok Iuri Medeiros. Domácí borec se dostal k odraženému balónu a technickou ranou rozpoutal na Marassi eufórii. Cagliari mělo na odpověď šest minut nastaveného času, ale Janov si už výsledek vzít nenechal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele