19. kolo
30.12.2017 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter jen remizoval s Laziem, oba brankáři uhájili čistá konta

Šlágr kola mezi domácím Interem Milán a hostujícím Laziem skončil bez branek, tudíž si oba soupeři připsali po jednom bodu. K vidění byl spíše taktický fotbal, než zběsilé akce. Přesto se nemůžu vtíravého zbavit pocitu, že v tomto zápase bychom měli vídat lepší představení na obou stranách.

Oba trenéři si byli vědomi toho, jak moc je pro ně tento duel důležitý. Lazio má konečně formu a chuť prorazit do Ligy mistrů, zatímco Inter našel schopného trenéra a prohání vedoucí Neapol. V poslední době mu ale dochází dech a to chtěl dnes změnit. Trenér Spalletti nasadil to nejlepší, co měl k dispozici, takže jsme se dočkali Handanoviče, Cancela, Škriniara, Vecina, Valera, Perišiće a samozřejmě kapitána Icardiho.

Ani Lazio nehodalo dát svou kůži lacino, i když dobře vědělo, jak náročná je atmosféra na stadionu San Siro a jak Inter trestá chyby. Poměrně obvyklou sestavu mladého trenéra Simoneho Inzaghiho tvořili hráči jako Strakosha, de Vrij, Radu, Lucas Leiva, Milinković-Savić, Lulić, Alberto či Immobile.

Do první šance vysílal Candreva kolegu Icardiho, jenže tomu dělala problémy obrana Lazia. V ní exceloval například Marušić coby aktivní bek, který se proháněl po celé lajně. Ve třinácté minutě zkušený hračička Luis Alberto prověřil Handanovičovu pozornost střelou z ostrého úhlu, s níž ale neměl slovinský brankář větší potíže a zlikvidoval ji. Inter působil v těchto fázích utkání mnohem aktivněji, ale Lazio mu mnoho zakončení nedovolovalo.

Po šestadvaceti odehraných minutách se stal chorvatský útočník Ivan Perišić adresátem přízemního centru od Valera a trefil jej náramně. Jenže za překonaného Strakoshu zasáhlo břevno, takže stav zůstal nezměněn. Inter kontroloval střed hřiště a celou hru, takže Laziu zbývaly snahy spíše na rychlé kontry. Ty mělo na svědomí především duo Immobile - Alberto.

Sergej Milinković-Savić se pokusil obhodit svého strážce Ranocchiu, ale ten dnes působil až nezvykle pozorně. V nastavení první půle se málem skóre měnilo a střelcem mohl být Borja Valero, ale musel si hodně oddychnout, neboť si centr málem srazil do vlastní brány a zachránilo jej jen břevno!

Vstup do poločasu druhého se taktéž povedl mnohem více Interu. Davide Santon se povedenou zasekávačkou zbavil Adama Marušiće a centroval, což však v poslední chvíli zarazil pozorný de Vrij. O pouhou minutu později si Borja Valero udělal prostor za hranou vápna a tvrdě vypálil. Strakosha měl hodně co dělat, aby dokázal balon vyrazit alespoň na tyč!

Lazio působilo hodně nervózně a často se to projevovalo zbytečnými fauly. Něco fotbalovějšího měl ukázat střídající Felipe Anderson, který střídal unaveného a dnes nepříliš výrazného Luise Alberta. Právě střídající hráč si o chvíli později narazil míč s Immobilem a poté z ostrého úhlu vypálil. Brankář Samir Handanovič ale jeho střelu dokázal zkušeně vytěsnit. Obecně se dalo říct, že Lazio už opustila touha hrát a tvořit, remíza ze San Sira by přeci jen byla úspěchem.

Deset minut před koncem utkání se Adam Marušić protáhl jako vítr přes stranu až k vápnu a hledal centrem někoho ze spoluhráčů, jenže žádný z ofenzivně laděných mužů jeho centr nepochopil. Domácí se ještě pokoušeli o vstřelení branky, ale ani několik střídajících hráčů už skóre nezměnilo. Jako poslední se do vzduchu pověsil obránce Andrea Ranocchia, jenže ani jeho zakončení nemělo dostatek síly.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prohraje Inter 3. zápas za sebou vypsaný jako favorit?I takové případy by se daly najít.

Reagovat
Artaxerxes

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ty 3 body ukopou. Tip - 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele