19. kolo
30.12.2017 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Juventus dohání Neapol, z Verony veze tři body

Paulo Dybala se znovu probouzí! I tak by se dalo charakterizovat dnešní utkání Staré dámy na půdě Hellasu Verony, protože hlavní hvězdou byl právě poslední dobou kritizovaný Argentinec Paulo Dybala. Nasázel do domácí sítě dvě branky a notně tak hostům pomohl ke konečné výhře 3:1 nad těžkým soupeřem.

Zlatý chlapec se vrátil. Po týdnech sporů, kdy plnil řádky bulvárních i jiných médií a poukazovalo se na jeho špatný přístup k tréninku, spoluhráčům i hře jako takové, ho dnes trenér Allegri opět poslal do základní sestavy. Vedle něj se objevili také Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Sandro, Bentancur, Matuidi či Higuaín. Hellas doma sázel na brankáře Nícolase, dále na Heurtauxe, Cácerese, Büchela, Verde, Bessu nebo kmenového hráče Juve, Keana.

Od prvních minut bylo jasné, kdo si přijel pro tři body, a kdo se bez nich nejspíš obejde. Juventus rychle kombinoval, nepůjčoval soupeři míč a dařilo se mu ohrožovat Nícolasovu bránu co možná nejčastěji. Centr do vápna našel vysokého obránce Medhiho Benatiu, jehož hlavička z těžké pozice prošla několik metrů nad brankou. V další šanci se už ale hosté nemýlili.

Už po šesti minutách si připsali první branku utkání a vedli. Po rychlé akci hostí pálil Gonzalo Higuaín do tyče, od ní se balon odrazil zpět do hřiště a dobíhající Blaise Matuidi už neměl potíže dostat balon zpět do sítě - 1:0 pro Starou dámu.

Brzy mohla vést o dvě branky, ale teď už brankář Nícolas zasáhl. Gonzalo Higuaín si totiž navedl míč na střed na střelu a jeho pokus pořádně protáhl gólmana Verony. Argentnský hráč s nehubenou postavou se několikrát snažil zakončovat útoky svého celku a pořádně pracoval pro tým, jenže stále se opakovala jeho hlavní slabina - přesnost při zakončení.

Pět minut před koncem první půle, když Juventus v poklidu kontroloval průběh hry, přišla další velká šance argentinského šutéra. Ten zakončoval po centru z levé strany z blízkosti, jenže jeho střela šla naštěstí pro gólmana Nicolase přesně na něj. Nícolas tak s námahou a díky perfektnímu reflexu dokázal balon nohou vytěsnit mimo. Jako jeden z posledních hráčů v první půli se balonu dotkl také Kean, ale jeho šance nemohla bránu Juve ohrozit.

Do druhého poločasu už vběhl místo Bentancura na hřiště Federico Bernardeschi, který měl rozhýbat poněkud strnulou hru Staré dámy. Brankář Nícolas se chvíli zahříval a neměl moc práce, takže pro něj nepovedený centr po akci Sandra byl lahůdkou. V 59. minutě se ale stalo něco, s čím Juventus nepočítal. Ze třiceti metrů si na střelu navedl míč Martin Cáceres, někdejší hráč právě Juve. Krásnou a nechytatelnou ranou prostřelil Szczesnyho a srovnal!

Verona rázem ožila a do další šance se hnal mladík Moise Kean. Juventus potřeboval rychlou odpověď a tu si vzal na starost právě Paulo Dybala. Lichsteiner na pravé straně dokázal být o chvilku dříve u balonu, našel centrem Paula Dybalu a ten propálil vše před sebou přesnou ranou k tyči, takže Juventus opět vedl!

Brankář Nícolas sice dnes dělal, co mohl, ale přesto ještě jednou kapituloval, a to po dalším souboji s La Joyou. Argentinský šikula se s míčem u nohy protáhl nikoli přes jednoho, ale hned přes tři protihráče! Několika naznačeními se dostal až ke střele, kterou poslal mimo dosah brankáře Nícolase - 3:1.

O pouhé tři minuty později se Dybalův parádní večer začal ještě zlepšovat. Po faulu se totiž postavil k zahrávání volného přímého kopu a kopl jej parádně. Brankář Nícolas ale zaslouží neméně obdobnou pochvalu, protože se skvěle vymrštil a nádherně míč vyrazil mimo! Do konce utkání už skóre zůstalo neměnné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oni si neosetrili, aby Kean nemohl hrat??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele