23. kolo
04.02.2018 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Řím má proti Hellasu tři body i přes početní oslabení

AS Řím veze z Verony tři body, které pro něj mají cenu zlata. Nejenže Vlci dokázali konečně vyhrát, ale především dokázali získat body i přesto, že hráli více než 35 minut v početním oslabení. Rozhodla tak jediná branka Cengize Ündera.

Hellas doma uvítal AS Řím a chtěl využít jeho dlouhodobě špatné formy. Trenér Pecchia se mohl pyšnit hráči jako Nícolas, Fares, Vuković, Aarons, Büchel, Rômulo, Matos nebo Petković. A navíc se mu v posledním utkání hodně dařilo, takže AS kromě nepříjemného poledního času čekala pořádná porce práce. Vlkům se navíc nedaří a šest duelů v řadě nevyhráli, což dnes konečně chtěli napravit.

Na hřiště se v lehce pozměněném rozestavení dostaly opory jako Alisson, Kolarov, Fazio, Nainggolan nebo Džeko, místo bylo i pro Ündera s Pellegrinim nebo El Shaarawyho. Utkání nemohlo pro Vlky začít lépe. Balon si před vápnem vzal mladý Turek Cengiz Ünder a nenechal se o něj obrat. Když byl na ose hřiště, tvrdou dělovkou poslal balon přesně k tyči - 1:0.

Vlci byli nadále aktivnějším týmem. Zkušený hrot Edin Džeko natáhl ze zhruba třiceti metrů ke střele, která se mu ale vůbec nepovedla. Mnohem lépe a nebezpečněji pálil v šesté minutě z otočky, ale brankář Nícolas byl připraven. Římané nutně potřebovali dobrý výsledek a jejich snaha byla zcela evidentní. Hellas v prvních chvílích vůbec nestíhal, ale postupně se začal zapojovat do utkání.

Ryder Matos zkusil své štěstí z poměrně velké vzdálenosti a brankář Alisson musel ukázat, že místo jedničky má právem. Po dvaceti minutách mohlo AS zvýšit své vedení, když se po rohovém kopu snesl balon k nohám Edina Džeka. Ten nad ničím nespekuloval a tvrdou dělovkou poslal balon jen těsně vedle tyče! Vlci svého soupeře předčili téměř ve všem.

Deset minut před koncem první půle dostal Edin Džeko další parádní míč do vápna, zpracoval si balon a pálil. Jeho snahu o přehození ale brankář Nícolas výtečným zákrokem vytáhl mimo! S dalším ohrožením brány Hellasu přispěchal Stephan El Shaarawy, jenže s ním si zase poradila obrana veronského celku.

Druhá půle ale pro AS nezačala dobře. Vlastně by se hodilo spíš slovo katastrofálně, neboť pár minut poté, co se sudí Fabbri s týmy vrátil na hřiště, se Lorenzo Pellegrini dopustil hodně nevybíravého zákroku na Valotiho. Po faulu zezadu nemohlo následovat nic jiného než červená karta, takže Řím dohrával více než 30 minut v početním oslabení. Zatímco AS se zatáhlo, Hellasu to zvedlo sebevědomí.

Jeho průniky se stávaly častější a jeho pobyt před Alissonovou bránou rovněž. Do hry se stále častěji dostával Fares, který větral unavenou obranu AS a jeho rána dvacet minut před koncem těsně minula tyč! Na opačné straně vyrobil obrovskou chybu brankář Nícolas, který při odkopu poslal balon jen k nohám Džeka. Zkušený útočník sice postupoval sám na brankáře, jenže namířil pouze do jeho rukavic!

Tlak domácího Hellasu byl spíše jen optický, ale do žádné větší šance se domácí ani přes mnohá střídání nedostali. Zato host mohli navýšit svůj náskok, když se pohyblivý Grégoire Defrel dostal u strany hřiště k míči, vypíchl jej protihráči a sprintoval před bránu. Tam si všiml nabíhajícího Strootmana, jenže defenzivní univerzál AS napálil jen brankáře Nícolase! I přes mnoho spálených šancí ale AS dokázalo vyhrát.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

::

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji 0:1 nebo 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele