20. kolo
06.01.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Juventus FC 0:1

Stará dáma nezaváhala ani v prvním zápase nového roku a udržela se v těsném kontaktu za vedoucí Neapolí. Výhru italského mistra nad Cagliari zařídila letní posila Federico Bernardeschi až čtvrthodinu před koncem.

Juventus potřeboval na Sardinii nutně zvítězit, aby se jeho ztráta na Neapol nezvýšila. Hosté si také byli vědomi porážky římského AS a i z tohoto důvodu zacílili na tři body. Higuaín měl hned zkraje utkání zajímavou příležitost, ovšem nesrovnal si mířidla a svůj pokus poslal vedle. O chvíli později dokonce rozezvučel tyč Sami Khedira a gól Medhiho Benatii pro změnu nebyl uznán. Na vině bylo ofsajdové postavení. Každopádně Juventus měl trvalou převahu, ale v závěru prvního poločasu také kus štěstí. Ve vápně Juventusu se do stoprocentní šance dostal Diego Farías, na hranici malého vápna ale trefil tyčku. Brankář Szczesny, který nahradil mezi tyčemi Gigiho Buffona, měl obrovské štěstí.

Trenér Allegri, který mimochodem strávil úspěšná léta právě v Cagliari, se rozhodl v úvodu druhého poločasu pro střídání a stáhl dost možná největší hvězdu Paula Dybalu, jenž si poranil stehenní sval. Argentince nahradil Douglasem Costou. Nakonec to byl dobrý tah, protože Brazilec měl prsty v jediné brance zápasu.

Převaha Juventusu byla i po změně stran znát, ovšem gólové vyjádření přišlo až čtvrthodinu před koncem. Douglas Costa poslal na malé vápno přízemní centr a Bernardeschimu stačilo jen nastavit kopačku - 1:0.

Cagliari se ještě pokusilo o odpověď a sudí Calvarese dokonce nastavil dlouhých sedm minut, ale zkušená obrana Bianconeri nic zásadního nepovolila. Juventus zvítězil v Cagliari 1:0 a drží se v těsném kontaktu druhý za vedoucí Neapolí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele