14. kolo
25.11.2017 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Bologna doma přejela Sampdorii a poháry má na dohled

Bologna předvedla parádní utkání se Sampdorií Janov, která zažila naopak totální výpadek. Domácí nasázeli svému soupeři tři branky, jejichž autory se stali Verdi, Mbaye a Okwonkwo. Sampdoria naprosto selhala a nedokázala soupeře ohrozit ani přesto, že domácí museli celý druhý poločas dohrávat v početním oslabení!

Sampdoria byla jasným favoritem, přeci jen její forma ukazuje známky vyrovnanosti a velmi kvalitního fotbalu. Nic nenasvědčovalo tomu, že by snad hosté měli ztratit body, neboť i jejich úvodní sestava byla hodně silná. Do hry se dostali Viviano, Silvestre, Barreto, Torreira, Ramírez nebo Quagliarella se Zapatou. Domácí spoléhali jednak na podporu publika a jednak na silové záložníky Donsaha s Pulgarem, ve hře byl i tahoun Verdi.

Právě Verdi ve spolupráci s Destrem měli na svědomí první velkou šanci. A rovnou gólovou, protože dostatek prostoru k centru dostal Vasilis Torosidis a po jeho přihrávce do vápna nejprve pálil Destro, ale jeho střelu skvěle vyrazil Viviano. Simone Verdi byl ale včas na místě a jako první se dostal k dorážce - 1:0 pro domácí Felsinei.

Verdi byl hlavním tahounem Boloni a rovněž dnešní utkání bylo jeho mistrovským dílem. Za takové by se nestyděl ani jeho slavný jmenovec a předchůce z 19. století. Verdi byl u všeho a zejména spolupráci s duem Destro a Palacio si vyloženě užíval. Další pas Verdiho na Palacia zkušený Argentinec namířil jen těsně vedle. Sampdoria se nemohla dlouho vzpamatovat a brankář Mirante neměl zase tolik práce.

Právě když se hosté dostali do zajímavější pasáže utkání a dvojice Barreto - Torreira začala rychle kombinovat, prosadili se opět domácí. V pětadvacáté minutě se uvolnil od bránícího hráče mladý univerzál Ibrahima Mbaye a prudkou hlavičkou poslal balon mimo dosah brankáře Viviana - 2:0 pro domácí.

Doria vůbec nestíhala a především její ofenzivní fáze dnes byla na nule. Možná to bylo i tím, že první půle se nadstandardně dařila obránci Torosidisovi, který nejenže podporoval útok, ale především se perfektně stíhal vracet. První půli ale nedohrál. Minutu před koncem dostal žlutou kartu za faul na Barreta a v druhé minutě nastavení fauloval před vápnem pronikajícího Zapatu!

Tím oslabil svůj tým na celý druhý poločas. Oba trenéři na tento vývoj reagovali. Zatímco domácí lišák Roberto Donadoni vyslal beka za Destra, hostující trenér Giampaolo nasadil útočníka Caprariho, který měl svou rychlostí a technikou dostat domácí pod tlak. Pravdou je, že tlak Sampdorie se stupňoval a jeho hráči kombinovali stále častěji kolem vápna. Finální nahrávka ale scházela.

Po téměř hodině hry ale málem opět skórovali domácí. Palacio se prodral obranou hostí a poté volil přihrávku na lépe postaveného Verdiho, kterého však v posledním momentu pokryli dva obránci Námořníků. Dvacet minut před koncem byl ze hry domácích stažen unavený Verdi a do hry se dostal devatenáctiletý talent Orji Okwonkwo.

Stačily mu pouhé čtyři minuty na to, aby ukázal svou kvalitu. Do rozebrané obrany hostí si naběhl na nahrávku od kolegy Donsaha a ačkoli neměl klid na zakončení, poslal i přesto balon do sítě - 3:0. Sampdoria vůbec nezvládala rušit akce domácích, natož pak zakládat vlastní. Ani závěrečná kombinace Álvareze se Zapatou ke snížení nevedla, takže Doria překvapivě kapitulovala.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele