26. kolo
24.02.2018 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Série Janova končí, raduje se Bologna

Janov po třech duelech prohrál, protože nestačil na domácí Bolognu. O její radost se postarali Mattia Destro a César Falletti, pro kterého to mimochodem byla první branka v nejvyšší italské lize. Postavení Janova se nijak nezhoršilo, ale pro domácí celek se jedná o zlepšení, a to minimálně do utkání Fiorentiny.

Janov působil od začátku aktivněji a svíral soupeře před vlastní šestnáctkou. Celek trenéra Ballardiniho je obecně ve skvělé formě a daří se mu především konce zápasů. Dnes se ale nechtěl tak dlouho trápit a před brankáře Miranteho posílal jeden centr za druhým. S většinou si ale obránci Felsinei poradili, především pak Simone Romagnoli.

Hiljemarkův centr si našel útočník Galabinov, který ale velmi chabě zakončoval, takže brankáře Antonio Mirante nemusel zasahovat. Na opačné straně se zase ukázal brankář Mattia Perin při šanci Džemailiho, který pálil z velké vzdálenosti poměrně přesně. Delší dobu se nic zajímavého nedělo, ale pár minut před odchodem obou celků do šaten si málem vstřelil vlastní branku Blerim Džemaili! Na začátku akce Pandev přenesl míč ze strany na Bessu, který před bránou hledal Galabinova. Vracející se Džemaili míč se štěstím odvrátil.

Na góly jsme čekali až do druhé půle, i když dlouho po jejím začátku to netrvalo. Po dlouhém centru to už vypadalo, že obránci hostí spolu s brankářem Perinem celou akci zdárně zažehnali, jenže v tom se přiřítil pozorný Mattia Destro a se štěstím propasíroval míč do sítě - 1:0 pro domácí!

Deset minut poté se málem domácí fanoušci dočkali druhé branky. Defenzivní univerzál Pulgar našel rychle Di Francesca a ten velice smělou střelou nepříjemně zaskočil brankáře Perina. Tomu museli pomoci vlastní obránci, kteří balon poslali mimo. Na opačné straně málem srovnal střídající Darko Lazović, s jehož ranou měl Mirante velké potíže.

Nikoli však takové, jaké měla obrana Janova s další akcí domácích. Hned dva hráči, jmenovitě Mattia Destro a César Falletti, utíkali sami na brankáře Perina. Obrana hostí zcela zaspala, Destro nahrával nesobecky na mladého útočníka a pro něj bylo velmi snadné doklepnout míč za smutného brankáře - 2:0. Do konce utkání už domácí i přes zvýšenou snahu Janova vedení udrželi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele