28. kolo
11.03.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - Atalanta Bergamo 0:1

Ve středu tabulky hrající Bologna se svým soupeřem padla v minulosti už čtyřikrát za sebou a svou negativní bilanci nedokázala přerušit ani na pátý pokus. Atalanta, která může ještě zabojovat o účast v Evropské lize pro příští sezónu, rozhodla o svém nejtěsnějším možném vítězství sedm minut před koncem, kdy se trefil Marten de Roon.

Alespoň dle statistických údajů si hosté tři body více méně zasloužili, přece jenom drželi daleko více míč na svých kopačkách a i střelecky byli také o něco aktivnější. První půlhodina utkání příliš gólových šancí nenabídla, za domácí se snažil nejprve v 11. minutě prosadit z přímého kopu Verdi, jeho pokus byl ovšem zablokovaný a skončil mimo.

O devatenáct minut později se již Avenattimu podařilo přímo ohrozit bergamského brankáře Berishu, odněkud z blízkosti u pokutové značky byl sice v lehkém záklonu, ale stačil svou hlavičku usměrnit pod břevno, tam ovšem albánský muž v rukavicích pohotově zasáhl. Nerazzurri vlastně poprvé mohli skórovat až ve 33. minutě.

Bologna totiž zahrála mizerně rohový kop a najednou se zcela sám na gólmana Miranteho řítil Gómez. Jenže ten místo, aby zakončoval, se rozhodl ještě přihrávat, a udělal špatně, protože Mirante ve spolupráci se svými spoluhráči nakonec odkopl míč do bezpečí. O pár chvil později se snažil zacílit Cristante, trefil ovšem jen domácího beka Helandera.

I druhý poločas byl z obou stran docela vyrovnaný, v podstatě rozhodla jedna jediná proměněná šance, kterou si Atalanta vysloužila vítězství. Už v 68. minutě se snažil rozvlnit síť Spinazzola, jenže mířil pouze mimo. Až jeho kolega de Roon byl v 83. minutě v koncovce úspěšný, to když poslal míč z první parádně k tyči po přihrávce Iličiče.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele