21. kolo
21.01.2018 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Mertens zachránil tři body Neapole v Bergamu

Atalanta Bergamo sehrála s Neapolí hodně vyrovnaný zápas a nakonec musela rozhodnout jediná trefa. O tu se z brejku postaral šikovný Belgičan Dries Mertens, který se stal hrdinou hostujících fanoušků a zachránil Neapol před dělbou bodů. Zatímco hosté jsou nadále první, domácí La Dea sídlí na sedmém místě.

Neapol jela na půdu, kde se jí příliš nedaří a navíc jsou domácí postrachem většiny velkých týmů Serie A. Tým trenéra Maurizia Sarriho musel ukázat maximální soustředění a snahu, aby dokázal domácí Atalantu porazit. Hosté spoléhali na většinu opor, kromě Marka Hamšíka, který nebyl stoprocentně fit. Do hry se tak na starně Neapoli dostali Reina, Koulibaly, Hysaj, Allan, Zieliński, Callejón, Mertens nebo Insigne.

Domácí Atalanta se v poledním utkání postavila proti Neapoli s hráči jako Berisha, Tolói, Caldara, Freuler, Iličić, Cristante, Gómez či Cornelius. V prvních minutách měli plno práce spíše defenzivní hráči Atalanty, protože Neapol si naplno užívala aktivní hru s balonem přilepeným u kopaček. Vydatně se do hry zapojovali také hráči jako Allan nebo Hysaj, kteří způsobovali přečíslení a dostávali domácí pod tlak.

Když se domácí konečně dostali do šance, dokázali hosté zablokovat celou situaci. Freuler například čekal na hranici vápna a Cornelius sbíhal na přední tyč, načež dostal nahrávku, jenže jeho ránu zablokoval Koulibaly. V prvních minutácch se hrál hodně vyrovnaný souboj a byl to opravdu boj o míče, bez toho, že by nějaký z obou soupeřů příliš na hřišti vládl.

Cornelius naservíroval míč zleva na střed vápna, ale Iličič měl proti sobě dva protihráče. Dlouhý nákop právě na hlavu Corneliuse nakonec přeletěl jeho myslící orgán i přes centimetry, kterými je vytáhlý točník vybaven. Pár minut před koncem první půle hostující celek kombinoval na polovině hřiště Abiolem, načež dlouhý míč k levé tyči směřující na Mertense sebral pozorný brankář Berisha.

Jinak se toho ale v první půli moc nestalo a že bychom sledovali atraktivní utkání, jak asi diváci čekali, to se rozhodně říct nedalo. Po změně stran už to bylo mnohem lepší a na obou soupeřích byla vidět větší chuť dostat se do zakončení. Odražený míč napálil ze středu levačkou po přistrčení Callejóna piotr Zieliński nad bránu, ale minimálně to byla hezká akce.

Pak se musel ukázat se svými reflexy obránce Rafael Tolói, který se stal tím posledním mužem před zakončením Driese Mertense. Protože mu ale vložil nohu do rány, skóre se ještě neměnilo. Rui si o chvíli později bez potíží zpracoval míč v levé části vlastní poloviny a vyslal do šance Mertense, ale belgický útočník mířil ve velké šanci mimo! Když si Mertenes zaběhl za obranu domácích, v šanci ho zastavil ofsajd.

Následně už to ale Neapoli vyšlo, protože belgický rychlík Dries Mertens se konečně dočkal. Zaběhl si za obranu a před Caldarou zachoval dostatek klidu. Pak mu stačilo jen zamířit a zakončit rychlý brejk krásnou ranou přes brankáře Berishu, který se jen ohlédl - 1:0 pro Partenopei.

Rázem hosté vedli a spěchat už moc nemuseli. Dvacet minut před koncem se nadechla Atalanta, když Bryan Cristante mířil levačkou do levé poloviny branky. Tam ale včas zasáhl brankář Pepe Reina. Pět minut před koncem mohl pojistit vedení svého týmu slovenský kapitán Marek Hamšík, jenže mířil z druhé vlny nad. V nastaveném čase ještě gól záložníka Hamšíka nebyl pro ofsajd uznán.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele