12. kolo
05.11.2017 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SPAL zabojoval a z Bergama veze bod

Bylo to hodně zajímavé utkání a po dlouhou dobu plnila lehce unavená Atalanta před vlastním publikem roli jasného favorita. Spal dokázal odpovědět na branku Bryana Cristanteho, když se prosadil Luca Rizzo. Domácí navíc museli dohrávat utkání v početním oslabení.

Atalanta doma nehodlala nováčka vůbec šetřit a trenér Gasperini nasadil co možná nejsilnější možnou sestavou. Do ní se vešli hráči jako Palomino, Tolói, Spinazzola, Freuler, Cristante, Hateboer, Gómez či střelec Petagna. Spal odpověděl nasazením útočného dua v podání Antenucciho s Paloschim, na hřišti byli i Viviani, Felipe, Grassi nebo Gomis.

Ten se chvíli rozhlížel a v 9. minutě mu před těžkým zákrokem pomohla nešikovnost domácích. Hans Hateboer se totiž dostal ke střele na hraně vápna, jenže tu zablokoval jeho vlastní spoluhráč, takže Gomis zasahovat nemusel. O pět minut později se Atalanta na chvíli prosadila, když si na krásný pas naběhl Andrea Petagna. Jeho hlavička sice zaplula do sítě, ale jak sám mladý útočník dobře věděl, byl v ofsajdu.

Po dvaceti minutách už ale padla regulérní branka. Dlouhý pas od rohového praporku ještě do sítě nikdo neusměrnil, ale Rafael Tolói míč ihned pohotově vrátil před brankáře Gomise. Tam si na nahrávku po zemi naběhl Bryan Cristante a střelou k tyči nedal brankáři Gomisovi šanci zasáhnout - 1:0 pro La Dea.

Domácí byli nadále aktivnějším týmem a hostům v podstatě nedovolovali nijak zaútočit. Ke střele zpoza vápna se o chvíli později dostal Remo Freuler, ale poslal balon přesně tam, kde ho Gomis očekával. Pět minut před koncem však hosté faulovali před vápnem a k míči se postavil technik Federico Viviani. Krásnou střelou poslal balon do sítě, jenže sudí těsně před tím pískal faul, takže se celá situace musela opakovat. A druhý pokus už Vivianimu nevyšel.

Také do druhého poločasu vstoupila Alatanta lépe. Vytáhlý útočník Andrea Petanga obdržel skvělou přihrávku od spoluhráče, ale svou hlavičku z malého vápna poslal těsně vedle! Spal ale postupně přebíral otěže utkání. Alberto Paloschi trefil v zajímavé šanci jen tyč za zády brankáře Berishy a hosté se stále častěji dostávali do střeleckých pozic.

Naděje jim mohl sebrat kapitán Alejandro Gómez, který se ve vápně dostal k balonu a kupodivu se mu nikdo moc nevěnoval. I proto se Gómez mohl v klidu rozmyslet, kam balon pošle. Poslal ho ale mimo bránu! A o pouhou minutu později toho hodně litoval. Mladý záložník Luca Rizzo prošel bez problémů až do vápna, kde obhodil jednoho obránce a vypálil na zadní tyč, čímž srovnal - 1:1.

To byl pro domácí Atalantu velký šok, ale nikoli ten poslední. Uplynuly další sotva čtyři minuty, když záložník Remo Freuler prošláp protihráči kotník a sudí po poradě s videem poslal domácího provinilce ihned do šaten! Atalanta hrála dvacet minut v oslabení, kterého ale hosté už nijak nevyužili. A to přesto, že Mirko Antenucci spálil v samém závěru dvě obrovské šance, kdy míč poslal mimo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nestačilo by místo 1,33- 1,11??Co to na nás šijou??

Reagovat
smazaný uživatel

Švadlenky .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele