10. kolo
25.10.2017 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Verona se vrací bez bodů, všechny si nechala Atalanta

Atalanta si doma celkem jasně poradila s Hellasem Verona a ten tak nadále tápe. V Bergamu nevyprodukoval téměř nic kromě jedné neregulérní branky a naopak sám dostal tři branky. O ty se postarali záložníci Freuler, Iličić a také Kurtić.

Atalanta překvapuje v Evropské lize a to samé chtěla předvést také v Serii A. Dnes večer dostala výsadu začít středeční program vloženého kola a navrch jí los přidělil velmi hratelného soupeře. Domácí si mohli dovolit trochu experimentovat a do hry se dostali hráči jako Gollini, Gosens nebo Cornelius, které doplňovali Iličić, Caldara, Freuler nebo Gómez.

Hosté spoléhali hlavně na trojici Kean, Verde a Cerci, z nichž ale ani jeden zatím příliš nezáří. A proti zkušené obraně to dnes Hellas měl hodně těžké. Ukazovalo se to prakticky od prvních minut utkání, v nichž kralovala domácí skvadra. V šesté minutě odhlavičkoval Souprayen míč z vápna jen k nohám pozorného obránce Tóloie, který se do míče opřel. Jenže brankáře Nícolas jej dokázal vyrazit na roh.

Orobici uzamkli svého soupeře kolem vlastního vápna a kontrolovali hru, jenže i když přibývalo střeleckých pokusů, na bránu zamířil jen zlomek. Své šance měli i hosté z Verony, třeba když se za balonem v protiútoku hnal Moise Kean. Jeho technický pokus mířící na zadní tyč ale postrádal razanci. Po půlhodině hry mohli naopak velkou křivdu cítit domácí.

Andreas Cornelius, byť nepatří k nejrychlejším hráčům v poli, doběhl balon před čarou a stihl jej poslat před bránu. Tam si na něj naběhl Remo Freuler a překonal brankáře Nícolase, jenže se radoval jen pár vteřin! Sudí totiž branku odvolal - na základě videa totiž postřehl milimetrový ofsajd Corneliuse. Bylo tedy už vedlejší, že balon před centrem nepřešel čáru celým objemem.

Aby to domácím nebylo příliš líto, další sporný moment se opakoval také na straně hostí. Daniele Verde doběhl balon a poslal jen do opuštěné brány, jenže na brankové čáře jej tečoval ještě Moise Kean a z důvodu jeho ofsajdu branka rovněž neplatila.

Platila až ta ze začátku druhé půle, když hostující obrana fatálně chybovala. Její špatné nahrávky využil Remo Freuler a bez problému prostřelil pozdě zasahujícího brankáře Nícolase! O pouhých osm minut později stejný hráč našel parádním centrem Josipa Iličiće, který si balon elegantně zpracoval a napálil jej opět mimo Nícolasův dosah - Atalanta Bergamo vedla 2:0.

Během několika minut se hra hostí úplně rozložila. V obraně maximálně nejistá práce, ofenzíva bez nápadu a dravosti. Punc debaklu začalo mít utkání patnáct minut před koncem, kdy Robin Gosens našel další krásnou nahrávkou naskakujícího záložníka Jasmina Kurtiće a jeho přesné zakončení stanovilo výsledek na jasných 3:0 pro domácí!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele