15. kolo
01.12.2017 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

AS Řím si poradil se Spalem třemi góly

Římané si před vlastními diváky poradili s nováčkem a snažení jim hodně usnadnilo vyloučení kapitána Felipeho, který musel ze hřiště už po deseti minutách! Za domácí se trefili Džeko, Strootman a Pellegrini.

Jak trenér Eusebio Di Francesco slíbil, do hry se dostalo několik hráčů, kteří měli šanci ukázat své kvality i odhodlání. Lorenzo Pellegrini, Cengiz Ünder nebo Maxime Gonalons začínali po boku Strootmana, Džeka či Kolarova. Hosté nastoupili s Vivianim, Gomisem, Grassim, Felipem, Rizzem nebo Paloschim.

Už ve čtvrté minutě se Alberto Paloschi dostal k hlavičce ve vápně Giallorossi, když předskočil Manolase. Mířil ale hodně mimo. V desáté minutě se Edin Džeko hnal za míčem a k zemi jej poslal Felipe, což sudí nejprve posoudil na žlutou. Pomocí videa ale viděl, že Džeko by postupoval sám na brankáře. Proto dal Felipemu rovnou červenou kartu! Následnou ránu Stephana El Shaarawyho musel brankář Gomis vyrážet s velkými problémy.

Netrvalo dlouho, a Giallorossi se ujali v početní výhodě vedení. Výborný pas za obranu poslal El Shaarawy do míst, kam si naběhl zkušený útočník Edin Džeko a po dlouhé době ukončil svůj gólový půst - 1:0 pro domácí.

Po pětadvaceti minutách zahrával rohový kop Aleksandar Kolarov a hlavičku zakončujícího Kostase Manolase vytáhl Gomis brilantním zákrokem mimo! S blížící se třicátou minutou se AS dál usazovalo na polovině Spalu a po krátké kombinaci zkoušel pozornost brankáře Gomise opět Edin Džeko. Jeho tvrdou ránu ale brankář kontroloval pohledem.

Vysoký útočník se natahoval taktéž po centru Pellegriniho, jenže na jeho teč už nikdo další nereagoval. Obránci před Gomisem se moc nevyznamenali a po chybě Lazzariho se k balonu dostal Edin Džeko. Jeho nahrávku využil k bombě Pellegrini a na tu ještě Gomis reagoval. Dorážku Kevina Strootmana po nahrávce Stephana El Shaarawyho už ale zastavit nemohl - 2:0 pro AS.

Další akci Alessandra Florenziho zakončoval Kolarov a balon ještě jemně tečoval Edin Džeko těsně vedle. Útoky AS v podstatě občas zakládali sami hráči hostí, jako když deset minut před koncem mohl pádit sám na gólmana Džeko, ale Gomis se opět překonat nenechal! Těsně před odchodem do šaten se střelou z rohu vápna pokoušel prosadit Cengiz Ünder, jenže jeho dělovku Gomis vyrazil.

Druhá půle začala opět lépe pro domácí Vlky, kteří ovládali tempo hry a kombinovali dle libosti. Hosté se i vzhledem k početnímu oslabení museli spoléhat na nákopy do země nikoho či chyby domácích. Edin Džeko táhl ofenzivní linii jako vždy, ale možná se až příliš toužil znovu prosadit. Pár minut po změně stran se dostal před vápno a místo nahrávky na Pellegriniho pálil sám. Jen do míst, kam se Gomis v pohodě natáhl.

Svého prvního gólu v letošní sezoně a dresu AS se konečně dočkal i Lorenzo Pellegrini. Mladý záložník si naběhl na parádní centr od Aleksandara Kolarova a přesnou hlavičkou nedal brankáři Gomisovi žádnou šanci! Dočkal se i další někdejší Říman, hostující Federico Viviani. Po faulu Manolase totiž nadvakrát kopal penaltu a i přes obrovské úsilí Alissona nakonec z dorážky snížil - 3:1.

Po hodině hry se na trávník dostali i mladíci Gerson a Patrik Schick, kteří měli dál větrat již tak unavenou obranu Spalu. Po kombinaci s Gersonem se do pokutového území vřítil veterán Kolarov a z úhlu pálil do Gomise, který balon na poslední chvíli vyrazil. Patnáct minut před koncem si na centr Alessandra Florenziho naběhl právě Patrik Schick, jenže hlavou minul bránu. V posledních minutách AS v pohodě kombinovalo a až do závěrečného hvizdu jeho soupeř v podstatě nezískal míč.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Houfi

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0 (2xSchick,Under,EL Sha.)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele