26. kolo
25.02.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Odchovanci AC Milán poslali domácí AS ke dnu

AS Řím se doma prezentoval opět velmi slabým výkonem bez viditelného systému, což AC Milán vůbec nevadilo. Hosté naopak hráli jednoduše, organizovaně a především jako jeden tým. K výhře jim stačily dvě branky, o které se postarali Cutrone s Calabriou.

Na Olympijském stadionu v Římě se odehrál souboj dvou rivalů a slavných celků italské kopané. Byl to také souboj dvou nových trenérů, kteří dostali i přes nemnoho zkušeností od majitelů klubů důvěru a teď ji splácejí. Potkali se už jako hráči a oba byli lídry svých mužstev. Domácí AS se vrátilo k rozestavení 4-3-3 a vešel se do ní i mladý Čech Patrik Schick, kterého podporovali Perotti s hvězdičkou Ünderem.

AC mělo za sebou duel Evropské ligy a také díky postupu v ní vládne kolem trenéra Gennara Gattusa optimismus. AC se konečně vrací do blízkosti pohárových příček a v případě dnešní výhry by dorovnalo šestou Sampdorii Janov. Také Rossoneri nastupují v témž rozestavení a také v jejich útoku nastoupil Patrick. Patrick Cutrone, prototyp moderního útočníka.

Dnes se proti sobě postavili mimo jiné dva skvělí brankáři, kteří čekali dostatek práce. V prvních minutách se musel častěji mít na pozoru mladší gólman AC. Toho vyzkoušel dělovkou Diego Perotti nebo šikula Ünder. Hlavní bitvy se odehrávaly ve středu pole, především pak mezi dvěma fyzicky zdatnými bojovníky Nainggolanem a Kessiém.

Ve 24. minutě dostalo AS šanci zahrávat volný přímý kop a Diego Perotti posadil balon těsně před Patrika Schicka. Český útočník zakončoval v obtížné pozice z voleje, ale pouze do skvěle zasahujícího Donnarummy! Častá kombinace se dařilo oběma soupeřům, leč finální fázi vždy kousek chyběl. Ať už při přihrávce Perottiho nebo centru Susa, který marně hledal Cutroneho.

Velké chyby Nainggolana, který nahrál přesně do běhu Çalhanoğluovi, mladý Turek nevyužil. Tři vracející se hráči pro jeho kličky už byli prostě moc. Takticky poměrně hodně svázanou bitvu chtěl průnikem rozhodnout Pellegrini, jenže ve vápně upadl bez vymodleného hvizdu arbitra Mazzoleniho. Těsně před koncem první půle předvedl parádní akci Patrik Schick, jenže tu rázně a především čistě ukončil Bonucci!

Nástup do druhé půle vyšel mnohem lépe hostujícímu AC. Tým trenéra Gattusa začal svou akci perfektním centrem nejprve od Rodrígueze na Kessiého. Následně poslal Suso krásný pas na Patricka Cutroneho, který se odpoutal od Kostase Manolase a prostřelil z blízkosti brankáře Alissona!

Milánští doslova vtrhli do druhé půle a Cutrone opět ukazoval, jak cennou součástí pro AC je. Ne nadarmo jej trenér Gattuso pro jeho pohyb nedávno přirovnal k legendárnímu Pippu Inzaghimu. Další rychlý brejk zakončil povedenou dělovkou Franck Kessié, kterého ale vychytal brankář Alisson. Pokud jde o AS, jeho souhra ve druhé půli tradičně vázla a prakticky žádný centr svého adresáta nenašel.

Trenér Di Francesco reagoval na mezery v přechodové fázi stažením Nainggolana a nasazením Edina Džeka. Sotva se na hřiště dostal také třetí hrot AS, reagovalo AC druhým gólem. Střídající Nikola Kalinić našel uličku pro nabíhajícího Davideho Calabriu, který měl před sebou jen Alissona. Ten marně reklamoval ofsajd a Calabria (vybíhající téměř od vlastního vápna) poslal dloubáčkem míč přes něj. První Calabriova branka v Serii A a 2:0 pro Rossoneri.

Obraně AC v posledních minutách hodně pomáhal také Franck Kessié, který byl dnes zkrátka nezastavitelný. V poslední šanci utkání ještě střídající útočník Fabio Borini napálil v jasné šanci po chybě Gersona míč těsně mimo bránu!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Montellovi je 43 let Gattusovi 40 let (AC Milán si zatím vede nad očekávání dobře a již delší dobu se mluví o prodloužení pracovního vztahu mezi klubem a trenérem Gennarem Gattusem. Tomu při nástupu po mladším a zkušenějším Montellovi věřil málokdo.....) :

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že rozhodující 2 zápasy sezóny s příštím víkendem, které můžou rozhodnout o LM, kdyby AS i Lazio vyhráli nad AC, tak už známe 4 celky, co půjdou do LM a AC s Interem a Sampou budou bojovat o El.

Reagovat
Hagi79

jenže AC proti Laziu hraje pohár a ne Ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Jo aha promiň stejně si myslím, že tohle Teda možná rozhodne, Lazio bude v top 4, AS si bohužel nejsem jistý

Reagovat
Houfi

Co k tomu opět říct, zoufalost je slabý slovo..tomu chybí úplně všechno, nebýt Alissona tak poslední dva měsíce není co chválit a na co vzpomenout..alespoň že nás vyrazí už Šachtar a nepřijde nějaká ostuda v dalším kole.

Reagovat
Biozdenda

Tak jsem si chtěl udělat příjemnou neděli a podívat se na AS. Ale tak nějak poslední dobou zjišťuju, že je to buď a nebo, nejde mít oboje. Jak jsem byl nadšený, když AS klepalo Chelsea a vypadlo to skvěle, tak za poslední dva zápasy AS ztratilo úplně všechno, co bylo dobré. Znovu to vypadalo, jakoby ani nevěděli, co mají hrát a jenom díky brankáři a obětavé obraně to skončilo jen 0:2. Podle šancí to klidně mohlo být 0:4 a takový rozdíl mezi AS a AC dneska byl. Domácí prostě zkoušeli hrát pořád dokola nějaký systém, který nefungoval a Milan to bez větší námahy likvidoval a sám byl v útoku cílevědomý a nápaditý. Kdyby to proti Šachtaru nebylo to samé, tak mě to asi nedonutí tohle napsat.. Ale je to znovu totéž. Soupeř není světová extratřída a zase si nás dává na chleba. Je mi jasné, že s útočníkama je to prostě blbé. Džeko je totální jelito a když má svůj den, tak ani nechápu, jak trefil na hřiště, ale maká a někdy tím dost pomůže. Schick je přesný opak, ten dokáže řešit situace dobře, ale spíš tam tancuje a fláká se a tak je jeho přínos ještě menší. Ale útočníci jsou v tom podle mně tak z 10% max, tohle je prostě totálně přečtený systém, který každý ubrání levou zadní a individuální kvalita hráčů AS se v něm úplně ztrácí. Buď musí Di Francesco něco radikálně změnit, anebo ať jde do hajzlu. Teď, přesně v těchto zápasech, se láme sezóna. Začít se může skvěle jak chce, ale teď se rozhoduje o tom, kdo bude mít postupy a tituly a jestli to celé posere v tento moment, tak můžeme přehrávat anglické mistry jak chceme, ale sezóna bude průserová.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele