16. kolo
10.12.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AC Milán - Bologna FC 2:1

Svého prvního vítězství se na lavičce AC Milán dočkal Gennaro Gattuso. Rossoneri udolali díky dvěma brankám Giacoma Bonaventury houževnatou Boloňu 2:1 a vyhráli teprve podruhé za posledních pět kol. Český křídelník Ladislav Krejčí do utkání nezasáhl.

Na San Siru panovalo podobně jako ve střední Evropě mrazivé počasí, které ale nijak nebránilo domácím ve větší aktivitě. AC se od začátku tlačilo dopředu a výsledkem byla první branka už v 10. minutě. Nikola Kalinić ve vápně sklepl balón pro Bonaventuru, jemuž sice střela ideálně nesedla, ale cestu za Miranteho záda si našla. Boloňa nemusela na vyrovnávací branku čekat dlouho, za třináct minut předvedl parádní individuální akci Destro, když posadil na kolotoč Musacchia a naservíroval přihrávku Simone Verdimu. Hostující útočník trefil balón bodlem nechytatelně do šibenice, takže Donnarumma neměl absolutně nárok dosáhnout.

Boloňa po vyrovnání vyrovnala hru a AC se těžce prosazovalo. Ze vzduchu zkoušel udeřit Bonucci a na druhé straně musel Palaciův centr nadvakrát krotit Donnarumma.

Nerozhodný výsledek byl pro Milán nepřijatelný, jenomže Rossoneri se ani ve druhém poločase dlouho nemohli prosadit. Defenzíva Boloni fungovala velice dobře. AC Milán se nakonec prosadil čtvrthodinu před koncem, když si na Boriniho centr naskočil Giacomo Bonaventura a svojí druhou brankou v zápase opět přiblížil tři body na stranu domácích. Ale ani tento stav nemusel mít dlouhého trvání. Taiderův nákop na branku musel Donnarumma vyškrábnout na rohový kop.

Saphir Taider byl po svém příchodu hodně aktivní, přeci jen v minulosti oblékal dres Interu a proti městskému rivalovi se chtěl vytáhnout. Boloňa ve zbytku zápasu už obranu AC překonat nedokázala a ze San Sira odjíždí s porážkou 1:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra AC o jeden gól. Teda aspoň dúfam. FORZA AC!

Reagovat
vanGomm

Vyšlo to o gól,ale na druhou stranu ona tato varianta byla už na spadnutí.AC Milan nevyhrál o gól (HX) 11 kol.Naposledy se tak stalo (2:1) ve 4.kole.Ona ta matematická pravděpodobnost nakonec stejně dříve,nebo pozdějí příjde,ať už se jedná o remízu,nebo výhru o gól.Kurzy tam jsou na to dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby podám tak to tak rozhodne nieje. Ako fanúšika AC výhra ale potešila a teraz treba prejsť ďalej aj v pohári.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele