32. kolo
15.04.2017 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sassuolo doma otočilo duel s Dorií

Sassuolo dokázalo napravit svou formu a ačkoli po brance Patrika Schicka prohrávalo, díky dvěma brankám se mu povedlo otočit skóre ve svůj prospěch. První poločas vyšel lépe hostujícím Námořníkům, v tom druhém byla mnohem lepší parta trenéra Di Francesca.

Domácí Sassuolo toužilo po třech bodech, ale dobře vědělo, že s jeho formou to proti Dorii nebude žádný med. Sampdoria má vemi dobrou formu a dnes jí nechyběl kromě Luise Muriela žádný klíčový hráč. Do hry mohl trenér Giampaolo vpustit hráče jako Praet, Torreira, Regini, Schick nebo Quagliarella se Škriniarem a Vivianem.

Sassuolo začalo aktivněji, spoléhalo na Aquilaniho, Ragusu, Politana nebo Acerbiho s Pellegrinim a Lirolou. Z dálky to poměrně odvážně zkusil domácí Politano, jenže toho zablokoval Silvestre. Domácí poté na chvíli uklidnili hru, jenže to neměli dělat. Chybovali v rozehrávce a k míči se dostal Patrik Schick. Nejprve mu to nevyšlo, ale krásném obloučku už situace vypadala mnohem lépe. Míč skončil těsně vedle.

Po pětadvaceti minutách dala Doria hodně překvapivý a pro Patrika Schicka určitě bolestivý gól. Matias Silvestre totiž vyzkoušel střelu z poměrně velké vzdálenosti, jenže balonem napálil jen obličej českého útočníka Patrika Schicka! Od něj se balon odrazil mimo dosah brankáře Consigliho a Doria vedla v Sassuolu 1:0!

Domácím se tento vývoj utkání samozřejmě nelíbil a snažili se dělat maximum pro to, aby jej zvrátili na svou stranu. Nebezpečný míč na druhé straně posílal po zemi před branku Ragusa, jenže obránce Škriniar byl včas na místě. A následně se před odchodem do šaten netrefili ani Matri s Acerbim, oba mířili mimo bránu.

Po návratu na trávník začínala situace vypadat alespoň pro domácí mnohem lépe. Přidali na aktivitě, ubrali na chybách. Mladý záložník Pellegrini totiž poslal krásnou nahrávku za obranu na Antonina Ragusu a ten se nemýlil! Brankář Viviano na jeho obstřel reagovat nestihl a Sassuolo srovnalo!

A nebylo to všechno, protože o pár minut později kopal mladík Lorenzo Pellegrini rohový kop, posadil balon na hlavičku naskakujícího obránce Francesca Acerbiho a ten už si se zbytkem akce poradil! Brankář Viviano jeho zakončení těsně pod víko mít nemohl - 2:1.

Teď zase byla na tahu Doria, jenže dělala jí problémy souhra. Dvacet minut před koncem se musel vytáhnout brankář Viviano, kterého při samostatné akci trefil do nohy nabíhajícího a nechvalně zakončující Ragusa. Druhou branku nepřidal. Deset minut před koncem mohl málem srovnat Fabio Quagliarella, jenže jeho rána z otočky zamířila těsně vedle.

Následně se do velké šance se z ničeho nic dostal po standardní situaci zakončující stoper Milan Škriniar, který však svou hlavičku poslal nad bránu! Do konce utkání už Sassuolo nepustilo míč výrazněji mimo ze svých kopaček a připsalo si cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele