11. kolo
31.10.2016 19:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - Turín FC 2:2

První ze dvou pondělních duelů nabídl hodně atraktivní podívanou se čtyřmi přesnými zásahy a množstvím akcí. Turín coby hostující celek sice vedl, ale ještě dvacet minut před koncem prohrával o jednu branku po gólech Théréaua a Zapaty. Hosty nakonec spasil Adem Ljajić, který srovnal na konečných 2:2.

Turín vcházel do utkání jako jasný favorit a byl zpočátku mnohem aktivnější. Kdykoli měli domácí míč alespoň na chvíli, už u nich byli hráči Turína a dožadovali se balonu nebo alespoň chyby domácí jedenáctky. Za domácí pozdvihl prapor Cyril Théréau, který obešel tři protihráče a už si rovnal míč na střelu, ale nakonec ho Emiliano Moretti v poslední chvíli zastavil. Udinese spíše čekalo na to, až Turín udělá chybu.

Po patnácti minutách se skóre na tabuli opravdu měnilo, ale ne k radosti domácích. Aktivní napadání přineslo míč na kopačky Turína, Andrea Belotti nesobecky a efektivně prostrčil míč do vápna a tam byl rychlý Marco Benassi. K němu se sice začala stahovat obrana domácích, ale Benassi byl rychlejší a krásným lobem překonal brankáře Orestise Karnezise!

O chvíli později málem Turín znovu propukl v jásot. Andrea Belotti se dostal do vápna a byl sám před brankářem, ale Orestis Karnezis skvělým zákrokem střelu vyrazil a zachránil tak svůj tým. Brankáře Harta nic z míry nevyvedlo, i když se o to snažily projektily Théréaua a Fofany. Ani jeden z nich ale anglického brankáře nepřekonal. A když už se Seko Fofana málem radoval, za Harta zaskočil obránce Moretti.

Po změně stran se oba týmy hodně změnily, Turín ubral na aktivitě, Udinese dvakrát střídalo. A změny mu vyšly skvěle, Silvan Widmer totiž centrovat umí. Tentokrát po hodině hry našel nabíhajícího Cyrila Théréaua a na jeho přesnou hlavičku neměl brankář Hart žádný nárok - 1:1.

Začínalo se od nuly a Turín opět přidával. Dvacet minut před koncem se podobný duel opakoval, ale tentokrát z něj úspěšněji vyšel brankář anglické reprezentace, protože Théréau jej nepropálil. O pouhou minutu se to však povedlo domácímu Duvánu Zapatovi. Balon se od rohového praporku snesl na hlavu jednoho z domácích, ale pak skončil na tyči. Od ní na nohu Zapaty a ten mohl slavit vedoucí branku!

Radost domácích Zeber ale netrvala zase tak dlouho. Deset minut před koncem ukázal svou sílu Adem Ljajić, který potáhl míč k vápnu, navedl si jej na silnější nohu a krásně poslal balon k tyči! Brankář Karnezis byl bez šance a kapituloval. A protože se už do konce utkání nic nestalo, Turín veze z Udinese jen bod. Utkání to ale bylo hodně zajímavé a oba celky předvedly to nejlepší.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SBR 2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele