19. kolo
08.01.2017 12:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Janktova trefa nestačila, hostující Inter otočil

Udinese doma hodně dlouho vedlo nad favorizovaným Interem Milán díky trefě českého záložníka Jakuba Jankta, jenže ani to mu nestačilo. Hrdinou utkání se totiž stal hostující útočník Ivan Perišić, který ještě v prvé půli srovnal, aby v samém závěru strhl vedení na stranu Nerazzurri.

Domácí Udinese vsadilo na stadionu Friuli na osvědčenou jedenáctku, do níž se vešli například Widmer, Danilo, Fofana, De Paul, Théréau nebo Zapata s Janktem. Hosté poslali na trávník ve zmrzlém prostředí hráče jako Handanović, Murillo, Ansaldi, Brozović, Banega nebo Candreva s Icardim. Inter byl zpočátku aktivnějším týmem, ale jeho snaha dlouho nenesla ovoce.

To se naopak povedlo domácím, kteří se málem dostali do vedení už po sedmi minutách! Mladík Fofana projektil ze střední vzdálenosti mířil pod břevno. Skvělý brankář Samir Handanovič ale vytěsnil míč mimo. Další šanci na opačné straně nepřinesla ani souhra mezi Candrevou a Icardim, protože kapitán Interu na míč nedosáhl. Přeci jen se však skóre měnilo.

Samir totiž pelášil s míčem na bránu Interu, všiml si českého záložníka Jakuba Jankta a ten převzal míč. Po několika rychlých krocích se rozhodl pro ránu a dobře udělal, protože krásně prostřelil zkušeného brankáře Interu a Slovinska. Udinese tak bylo odměněno za trpělivost a na tahu byli naopak hosté. Těm ale dlouho trvalo, než se dostali k ohrožení brankáře Orestise Karnezise.

Naopak se po další ráně Jankta musel předvést brankář Handanović, který musel rychle k tyči a na zem, kam Jankto posílal tvrdou ránu. Po třiceti minutách Zebry navýšily své vedení, ale radost nemohly mít dlouho. Po asistenci Théréaua míč do prázdné brány poslal zakončující Duván Zapata, jenže celé akci předcházel faul, který sudí Doveri dobře postřehl. Gól tedy neuznal.

Uznal až ten druhý, v samém závěru první půle. Domácí se možná už viděli v šatnách s občerstvující či zahřívací tekutinou, ale ve druhé minutě nastavení jim realitu připomněl Ivan Perišić. Rychlý Chorvat zužitkoval přihrávku Icardiho a následně střelou po zemi k bližší tyči vyrovnal - 1:1.

Druhou půli rovněž načali lépe domácí, kteří se díky průniku Théréaua málem dostali do zakončení. Pálil také Duván Zapata, jenže ani on neměl správně seřízená mířidla. Druhá půle ale minimálně v aktivitě či atraktivitě zaostávala za svou starší příbuznou. Inter často kombinoval, ale v uctivé vzdálenosti od brány Udinese. To naopak bralo bod, takže nemělo mnoho důvodů v chladném počasí spěchat.

Po několika střídáních na obou stranách se Interu stále nedařilo dostat se poblíž brány. Před Karnezisem se usadil vlastně až v závěru utkání. A podobně jako v první půli, také v té druhé hrál až do posledních vteřin. A vyplatilo se mu to, protože tři minuty před koncem utkání fauloval Fofana, do pokutového území si na centr naběhl Chorvat Perišić a hlavou rozhodl o osudu dnešního duelu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
robbik

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
Beči

Jankto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele