29. kolo
19.03.2017 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus v Janově těsně vyhrál

Nejtěsnější možný rozdíl stačil Juventusu k tomu, aby si odvezl tři body ze hřiště Sampdorie. Jediným úspěšným střelcem zápasu na stadionu Marassi se stal Juan Cuadrado, který se prosadil už po sedmi odehraných minutách.

Oba trenéři postavili na hrací plochu téměř obvyklé sestavy a diváky čekalo atraktivní utkání. Juventus se spoléhal na ofenzivní linii v podobě Dybaly, Mandžukiće, Cuadrada a samozřejmě Higuaína, přičemž obranné povinnosti měli před brankářem Buffonem Dani Alves, Barzagli, Rugani a Asamoah.

Sampdoria nechala na lavičce žolíka Patrika Schicka, místo něhož jako obvykle nastoupili zkušení střelci Muriel s Quagliarellou. Mezi třemi tyčemi se objevil brankář Puggioni, do zálohy se postavili Linetty, Torreira a Barreto. Útočili samozřejmě především hosté. Dybala se po pravé straně protáhl vpřed, na hranici vápna přenechal míč Higuaínovi, a ten pálil těsně mimo!

Udeřit záhy mohli i domácí, když se Fabio Quagliarella hnal za dlouhým míčem a poté, co mu protihráče nedokázali vystavit stopku v podobě ofsajdové pasti, pálil těsně vedle vzdálenější tyče brankáře Buffona! A domácí Námořníky to o minutu později hodně mrzelo, protože na centrovaný míč od Asamoaha si naběhl Juan Cuadrado, s nímž se nikdo nevracel úplně spolehlivě. Hbitý křídelník přesnou hlavičkou pokořil brankáře Puggioniho a Juve vedlo!

Domácí obranu hodně zlobilo duo Higuaín a Dybala, které znamenalo neustálé nebezpečí. O chvíli později se Higuaín mohl zapsat do listiny střelců, jenže dorážku neproměnil stejně jako dobíhající Mario Mandžukić. Po dvaceti minutách se chyba Saly málem stala osudnou, protože Sala nahrál nechtěně Higuaínovi. Argentinský šutér pálil z otočky hodně pohotově, leč brankář Puggioni neméně dobře zasáhl.

Pak musel trenér Allegri střídat, aniž by chtěl, protože se zranil Paulo Dybala. Alespoň místo něj poslal na hřiště mladíka Pjacu, který po podobných šancích zoufale touží. Ani Doria se ale ještě úplně nevzdávala a například dvě rány Édgara Barreta stály rozhodně brankáře Buffona alespoň trochu pozornosti. Pět minut před koncem prvé půle si na centr ze strany naběhl Quagliarella, ale pálil mimo.

Konec první půle se povedl mnohem víc Juventusu a právě střídající Pjaca řádil. Nejprve si skvěle zpracoval nahrávku a jedním dotykem posílal míč do běhu Khedirovi, který se však nakonec k míči nedostal. Brankář Puggioni měl dost práce také s kombinací Pjacy a Higuaína, protože Argentinec se dostal ke střele právě díky Pjacovi. Střela to ale nebyla zase tak nebezpečná, jak se zdálo.

Doria se nevzdávala a kombinace mezi Salou a Murielem nevedla k ohrožení brány jen kvůli pozdější reakci kolumbijského střelce. Poté se do zakončení opět dostal muž, který jej má ve svém popisu práce především. Nahrávku od Mandžukiće využil Pjanić ke krásnému pasu za obranu, jenže naneštěstí pro hosty se Higuaínovi nedařilo. Pak se na hřiště dostal i mladík Schick.

Torreiru zase vystřídal Praet a z těchto posunů bylo vidět, že trenér Giampaoli se rozhodně nehodlá vzdát šancí na body. Muriel dal povedenou kolmici za obranu Schicka, který se ale do zakončení nedostal. Český talent se navíc zranil a musel být střídán. Juventus pomalu ale jistě kráčel k dalším třem bodům.

Domácí Námořníci ještě chtěli s výsledkem něco udělat a měli k tomu jednu z mála posledních možností pět minut před koncem. Fabio Quagliarella se dostal ke střele přes dva hráče, jenže s jeho tečovaným pokusem si brankář Gianluigi Buffon nakonec poradil. V páté minutě nastaveného času hlavičku ve velké šanci poslal nad obránce Milan Škriniar, takže Doria nechala tři body Staré dámě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele