36. kolo
14.05.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona veze z Janova bod

Janovská Sampdoria doma před vlastními diváky dobře začala, když ji do vedení poslal veterán Fabio Quagliarella. Jenže nadějné vedení Námořníci neudrželi. Ve druhé půli bylo Chievo mnohem aktivnějším týmem a už ve 46. minutě srovnal na konečných 1:1 Roberto Inglese.

Doria byla před utkáním jasným favoritem a její základní sestava také skýtala pro domácí fandy mnoho nadějí. Vešli se do ní Schick, Quagliarella, Torreira, Fernandes, Linetty nebo Sala. Hosté přijeli s Depaolim, Gobbim, Castrem, Cesarem, Bastienem nebo Inglesem.

Doria začala neohroženě a aktivně. Fabio Quagliarella se z ničeho nic ocitl za obranou hostujícího celku, jenže v rozhodující chvíli mu balon uskočil. Quagliarella se o pár momentů později středem hřiště prodral na hranici pokutového území a střelou na zadní tyč pořádně protáhl Sorrentina. Brzy se domácí a viditelně lepší Doria ujala vedení.

Patrik Schick našel nákopem kolegu Quagliarellu, který se hnal za zdánlivě ztraceným balonem. Nejprve se zbavil protihráče a využil toho, že Sorrentinovi vypadl míč na zemi z rukavic. Takže mu jej v pohodě uzmul a z úhlu poslal balon do sítě - 1:0 pro domácí Námořníky a vypadalo to, že nezůstane jen při tom jednom gólu.

Poté se Quagliarella ještě několikrát hnal do zakončení a obránci Chieva si s ními nevěděli rady. Gamberini vše vyřešil dost nešetrným faulem, takže musel Fabio Quagliarella střídat! Na hřiště vběhl čerstvě uzdravený Luis Muriel. Krátce před koncem první půle si Sergio Pellissier na hranici pokutového území zpracoval centr z pravé strany a chystal se zakončit, jenže Silvestre se mu vrhl do rány.

Chievo dnes nebylo moc aktivní a zvláště vepředu se nedokázalo pořádně prosazovat. Vše se změnilo po nástupu hráčů na plochu, protože v kabině Chieva asi bylo hodně živo. Pouhou minutu poté totiž Roberto Inglese zaběhl za obranu, dostal parádní míč a krásnou střelou nedal brankáři Puggionimu žádnou šanci! Tady chybovala pomalá obrana Dorie.

Doria se pokoušela ihned si vybudovat tlak a vzít si zpět vedení. Patrik Schick upadl po souboji na hranici pokutového území, ale podle arbitra Marescy se o faul nejednalo. Chievo bylo od začátku druhého poločasu úplně jiným týmem, mnohem rychleji kombinovalo a s větší nápaditostí překonávalo střed hřiště. Sampdoria chvílemi jeho ataky vůbec nestíhala.

Do pokutového území se vřítil střídající Serge Gakpé. Mladý fotbalista si přehodil míč na pravačku, ale jeho ránu zablokovala obrana Dorie. Pár minut před koncem se do míče opřel s velkou chutí hrající Ivan Radovanović, který však z pětadvaceti metrů nestřílel přesně! Těsně před koncem pak střídající Djuričić poslal od rohu prudký centr na přední tyč, kde se ke střele dostal Torreira. Jeho ránu ale zablokoval Cesar.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele