30. kolo
02.04.2017 12:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Turín v závěru dorovnal dvoubrankový náskok Udinese

Turín svedl doma s Udinese velkou bitvu a dlouho prohrával. Domácí Býci ale nakonec ukázali svou sílu a odhodlání nevzdat se, protože v samém závěru se jim povedlo dát dvě branky. Na trefy hostujících Jankta s Pericou odpověděli Moretti a Belotti.

Polední duel mezi domácím Turínem a hosty z Udine sliboval hodně atraktivní a rychlý fotbal. Na straně domácích nechyběla esa jako Hart, Belotti, Baselli, Ljajić, Zappacosta nebo Moretti. Do brány hostí se po dlouhé době postavil mladík Scuffet a nechyběli Widmer, Kums, Jankto nebo Badu se Zapatou a Pericou. V prvních chvílích jsme viděli hodně nepřesností, což byla vina mimo jiné mokrého trávníku.

Adem Ljajić rozehrál v desáté minutě přímý kop, na nějž si naběhl Luca Rossettini. Jeho hlavička však Scuffetovi nenadělala žádné potíže. Na opačné straně se do velké šance probíjel robustní útočník Duván Zapata, se kterým se jen s vypětím všech sil poradil obránce Moretti. Pak se Zapata pokusil o přímou střelu, do níž mu skočil opět jeho dnešní strážce Moretti.

Zajímavou akci taženou Ljajićem obrana Zeber zajistila a následně na krásný pas od Molinara jen těsně nedosáhl klouzající Andrea Belotti. Deset minut před koncem prvé půle našel Rodrigo De Paul Duvana Zapatu jehož hlavičku vyrazil Joe Hart. Odražený míč sklepl Emanuel Badu na Jakuba Jankta, jenže mladý záložník vysoko přestřelil bránu! Následně De Paul kouzlil a míč nahrál na Pericu, který však také osamocen zklamal!

Do skvělé šance se dostal rovněž Turín, když obránce Zappacosta poslal míč do pokutového území od rohového praporku. Andrea Belotti sice přeskočil Samira, jenže trefil jen břevno! Krátce poté se pak situace opakovala a padající Belotti tentokrát napálil jen tyč! A protože Moretti z dorážky poslal míč jen velmi slabě do náruče Scuffeta, do šaten šly oba týmy bez branek.

To se ale ve druhé půli začalo měnit. Zkušený stoper Luca Rossettini totiž chyboval v rozehrávce, čehož využil Jakub Jankto. Mladý talent vystihl jeho nahrávku, postupoval s míčem k vápnu a tam krásnou ranou pod břevno překonal anglického brankáře Joea Harta!

To navíc nebylo všechno a další branky mohly brzy přijít. Po průniku Samira po levé straně se dostal ke střele z dvaceti metrů Silvan Widmer, jenže těsně minul. A v dobrém zakončení Belottimu zabránil obětavý skluz Heurtauxe. Udinese se brzy dočkalo mnohem pohodlnějšího výsledku, protože se Duván Zapata dostal do pokutového území, utekl Rossettinimu a nahrál mladíkovi Pericovi, který se do prázdné brány mýlit nemohl - 2:0 pro hosty.

O pouhé dvě minuty se ale prosadili také domácí. Adem Ljajić přihrál střídajícímu Juanu Iturbemu, jehož zblokovaná rána skončila u nohou nehlídaného Emiliana Morettiho. Zkušený obránce byl v podstatě sám před Scuffetem a prostřelil jej! Turín měl opět naději a nehodlal se jí vzdát.

Ke konci utkání Udinese ztrácelo stále více sil. Simone Scuffet musel hasit obrovský požár před vlastní šestnáctkou, když vyrážel ránu Lucase Boyého. Na další atak už ale síly neměl. Pět minut před koncem totiž krásný pas od Zappacosty dostal mladý střelec Andrea Belotti a hlavičkou překonal Scuffeta. Dostal se tak na metu 23. branky v sezoně a dál soupeří o první místo v tabulce střelců.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele