7. kolo
02.10.2016 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Viola odjíždí z Turína bez bodů, radují se Býci

Býci doma dokázali vyhrát a poradili si s Fiorentinou. Ta po skvělém utkání v evropských pohárech opět poznala tvrdou realitu italské soutěže a odchází poražena. V dresu domácích se sice netrefil obvyklý podezřelý Belotti, ale zastoupili jej Falqué a Benassi.

Turín je ve formě a chtěl to dokázat také ve večerním utkání. Na své půdě přivítal náročného soka, nažhavenou Fiorentinu. Toskánský celek si s chutí zastřílel v Evropské lize a chtěl to zopakovat také v Serii A. Trenér Sousa udělal pár změn, na hřiště se dostali Badelj, Astori, Salcedo, Tomović, Bernardeschi nebo Kalinić se Sánchezem.

Domácí Býci předvádí od návratu střelce Belottiho opět straší jednu defenzívu za druhou a sne si chtěli smlsnout na favoritovi. Opět jsme se dočkali Belottiho, kterého podporovali hráči jako Boyé, Falqué nebo Benassi. Do hry se dostali i Castán, Hart nebo Zappacosta s Acquahem.

Byl to dnes souboj dvou zajímavých střelců. Na jedné straně Nikola Kalinić, na druhý talentovaný Belotti. Právě prve jmenovaný se dostal do prvního zakončení, ale jeho pokus zastavil obětavý Rossettini. Belotti se sice delší dobu k míči nedostával, ale Turínu stačila již jen jeho přítomnost, aby se hráči v mnohém zlepšili. Mladý bek Barreca napřáhl k ráně z uctivé vzdálenosti a brankář Tatarusanu musel napnout více svalů, než by si byl býval přál.

Turín jde nahoru a jedním z jeho hlavních symbolů je zkušený ofenzivní hráč Iago Falqué. V Janově opěvován, z Říma vyhnán, v Turíně opět zářící. Rychlý hráč si vzal míč pod patronát, přesprintoval s ním polovinu poloviny hřiště a placírkou celou akci noblesně zakončil - 1:0 pro Býky!

Fiorentina chtěla rychle odpovědět, ale nenalézala ta správná slova. Brankář Joe Hart prakticky nic závažného řešit nemusel a zasahoval až po půl hodině hry, kdy z blízkosti hlavičkoval Nikola Kalinić. Krátce před odchodem do šaten se zastřeloval Carlos Sánchez, který svou ránu poslal vedle tyče! Do druhé půle již v dresu Violy nevyběhl neviditelný Josip Iličić, který udělal prostor Záratemu. Turínským však střídání vyšlo mnohem lépe.

Adem Ljajić se po dlouhé absenci způsobené zraněním konečně dostal na hřiště a naplno ukázal svůj potenciál. Pouhých třicet vteřin mu stačilo k tomu, aby dloubl balon za obranu, kde se pohyboval zapomenutý kapitán Marco Benassi. Tomu už stačilo jen zpracovat míč a prostřelit rumunského soupeře v bráně Violy - 2:0.

Brankář Hart znovu moc práce neměl a poradil si také s pokusem Borjy Valera. Jedno střídání se trenéru Sousovi přeci jen povedlo, protože Khouma Babacar splnil svůj účel. Jako útočník má dávat branky a třebaže jeho týmu tentokrát gól na 2:1 nestačil na body, Babacar musel mít velkou radost. Pět minut před koncem konečně překonal brankáře Harta.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele