15. kolo
02.12.2016 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Inter veze z Neapole debakl

Inter své fanoušky nepotěšil a působení trenéra Pioliho stále čeká na úspěšný zápis. Milánský celek jel pod Vesuv pln nadějí, ale domů se vrací bez bodů a ponížen. Domácímu celku nevstřelil ani jednu branku a navíc inkasoval třikrát po zásazích Zielińskiho, Hamšíka a Insigneho.

Neapol udělala svým fandům radost ještě před víkendem, když jim v pátek nadělila skalp milánského Interu. Nerazzurri prospali začátek utkání a nedokázali se již vzchopit. Jejich ofenziva stále tápe, třebaže do hry naskočili od prvních minut Brozović, Perišić, Banega, Candreva nebo kapitán Icardi. V obraně působili D'Ambrosio, Ranocchia, Miranda a Ansaldi.

Partenopei vyslali do úvodu utkání hráče jako Hysaj, Albiol, Koulibaly, Zieliński, Diawara nebo Hamšík. Do útoku se vedle Gabbiadiniho postavil také mladík Lorenzo Insigne, jehož forma v posledních duelech neustále stoupá. A domácí tribuny měly brzy důvod se radovat. Ohlušující jásot spustila akce Neapole, v níž José María Callejón hlavou sklepl centr z levé strany pro Piotra Zielińskiho. Ten z druhé vlny propálil brankáře Handanoviće a poslal domácí do vedení!

Začátek z říše snů Neapol brzy potvrdila další brankou. O pouhé tři minuty později Piotr Zieliński našel parádní dalekonosnou kolmicí volného Marka Hamšika a slovenský kapitán Neapole prostřelil slovinského brankáře Samira Handanoviće! Obrana Interu se v této fázi nacházela v troskách - 2:0.

A Partenopei dál tlačili svého soka. Amadou Diawara je sice věkem teenager, ale schopnostmi dokázal svou kvalitu již několikrát. Po deseti minutách pálil z podobné pozice jako starší Hamšík, leč Handanović zkušeně zasáhl. Antonio Candreva pak utekl středem hřiště a poté povedenou kolmicí přenechal balon Icardimu, který ale z dobré pozice nevystřelil.

Krátce poté se o gól pokoušel také italský střelec Manolo Gabbiadini, který branku potřebuje jako sůl. Jenže s jeho přízemní ranou si Handanović bez problémů poradil. V nastaveném čase první půle pak překonaného Handanoviće zachránili jeho obránci. Jinak by se z druhé branky v utkání radoval polský talent Piotr Zieliński, který dnes odehrál vynikající utkání.

Trenér Stefano Pioli dobře věděl, že musí leccos změnit, pokud chce vyhrát proti lépe hrající Neapoli. Do hry proto vyslal brazilské eso Edera, zatímco místo mu udělal Argentinec Ever Banega. Byli to ale opět domácí, kteří skórovali. Přetažený centr sice ještě Handanović vyboxoval, jenže balon se dostal k obránci Albiolovi, který jej vrátil do druhé vlny. Tam se ocitl volný Lorenzo Insigne, který z voleje nechytatelně vstřelil třetí branku Neapole!

Hostující obranu, která na hřišti spíše působila coby nezaujatý divák, málem překonal Marek Hamšík také podruhé. Pět minut po třetí brance svých barev rozjel útok, obráni Interu se mlhavě vraceli před útočícími hráči a Hamšík poslal do volného prostoru kolegu Insigneho. Ten svému kapitánovi vrátil balon do druhé vlny, jenže volný Hamšík ztroskotal na zkušeném brankáři Samiru Handanovićovi.

Neapol párkrát vystřídala, na hřiště se dostavily nové síly a domácí mohli ubrat plyn. Tedy, nemohli, ale ubrali. A to se jim málem vymstilo, protože na Antonia Candrevu nikdo z domácích nepomyslel. Naštěstí pro Partenopei Candreva nezamířil přesně a s Pepem Reinou si neporadil. Portugalec João Mário našel povedenou kolmicí Icardiho, toho ale zradilo zpracování. A když ani centr střídajícího Rodriga Palacia nedokázal Chorvat Ivan Perišić uklidit do sítě, Inter musel odjet s prázdnou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
cink

0:3 icardi,gabigol,candreva

Reagovat
smazaný uživatel

Ako vies ze vôbec nastupi gabigol

Reagovat
smazaný uživatel

Typujem 1-3 Forza Inter

Reagovat
eden_h

0:2 suche triko

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele