31. kolo
09.04.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Neapol deklasovala Lazio a bere tři body

Sen Neapole o druhém místě může vesele pokračovat, protože se Partenopei podařilo odklidit z cesty další velkou překážku. Domácí Lazio po vyhraném derby nezvládlo tlak ambiciózní Neapole a v jejím dresu se prosadili Lorenzo Insigne s Josém Callejónem.

Velmi atraktivní duel dvou soupeřů bojujících o poháry nakonec v Římě skončil jednoznačně. Více radosti měla Neapol, která svého soka přehrávala celé utkání. Do něj domácí nastoupili v silné sestavě s hráči jako Bastos, Wallace a Radu v obraně, záložní řada spoléhala na Bigliu s Milinković-Savićem a mladíkem Murgiou. Samozřejmostí pak byl Ciro Immobile a Felipe Anderson.

Neapol měla za sebou nepříjemné utkání s Juventusem Turín, na jehož úkor se nedostala do finále Coppa Italia. Trenér Maurizio Sarri opět nechal na lavičce hrotové hráče Milika s Pavolettim a vsadil na pohyblivější útok ve složení Callejón, Mertens a Insigne. Do základní jedenáctky se dostali i Allan, Jorginho a Hamšík. Velmi zajímavou akci rozjel Ciro Immobile, který sklepl míč pro Milinkoviće-Saviće, jenže mladý záložník v rozhodující chvíli podklouzl.

Po dvaceti minutách posílal centr do pokutového území Dries Mertens a naskakovalo na něj několik hráčů Neapole, z nichž zakončoval Raul Albiol. Nepřesně. Vzápětí se už Neapol prosadila a byla to akce parádní. Záložník Jorginho si všiml rozeběhnutého Driese Mertense, který balon potáhl po straně. Následně do vápna vyslal Marka Hamšíka, který celou akci vyšperkoval nádherným pasem na zadní tyč. Tam doběhl José Callejón a slavil - 1:0.

Na druhé straně o sobě dal vědět Ciro Immobile, který vysunul na levé straně Jordana Lukakua, jenže vše pohlídal brankář Pepe Reina, který včasným zákrokem celou akci zhatil. Deset minut před koncem první půle Felipe Anderson počkal na ideální příležitost k vysunutí Cira Immobileho, jenže hlavu do nahrávky vložil Raul Albiol. Krátce před koncem měla Neapol další obrovskou šanci.

Dries Mertens nahrával na levou stranu, kde byl úplně volný Lorenzo Insigne. Toho si Bastos opomněl hlídatk, takže italský reprezentant mohl zakončovat. Jenže střela se mu vůbec nepovedla a skončila mimo tři tyče! Lazio muselo přidat, pokud chtělo utkání zdramatizovat. To ale Neapol nepřipouštěla a hned po návratu ze šaten se málem radoval Marek Hamšík. Slovenský kapitán zakončil sérii několika nahrávek parádní střelou, která skončila na umění brankáře Strakoshy.

Hamšíkovi se následně zachtělo kombinovat s Driesem Mertensem a celá akce skončila u volnějšího Josého Callejóna. Tentokrát ale španělský křídelník nezakončil podle představ. Lazio si koledovalo o další branku a ta netrvala dlouho. Na středu hřiště dostal balon Allan, který krásným obloučkem našel na straně vápna Lorenza Insigneho. Ten stihl ještě těsně před brankářem Strakoshou míč tečovat do sít - 2:0.

Lazio muselo reagovat a trenér Inzaghi vyslal do hry mladíka Keitu Baldého, aby pozvedl nevýraznou ofenzívu domácích Biancocelesti. Povedlo se mu to téměř ihned, protože dostal míč na pravé straně a postupoval sám na Pepeho Reinu. Toho však nepřekonal a Reina se opět vytáhl. Další parádní zákrok musel holohlavý Španěl vytáhnout ve chvíli, kdy jej Keita vyzkoušel dalekonosnou ranou.

Dvacet minut před koncem utkání Keita Balde umotal Raula Albiola a nahrával volnějšímu obránci Lukakuovi. Ten však nezakončoval a volil nahrávku ještě na Patrica. Ten však trefil jen bránícího Insigneho a celá akce skončila nezdarem!

V samém závěru se pak ještě jednou ukázal ve skvělém světle Lorenzo Insigne. Ten nejprve táhl míč středem hřiště, nahrál jej na volnějšího Arkadiusze Milika a polský kanonýr volil centr na druhou stranu vápna. Tam si míč vyhlédl střídající Polák Piotr Zieliński a z první jej sklepl právě dobíhajícímu Insignemu. Mladý Ital z první poslal míč k tyči a zakončil noční můru Lazia.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Eldarion

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele