8. kolo
15.10.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dybala otočil utkání s Udinese, Juve opět vítězí

Juventus porazil na své půdě Udinese, kterému nestačila branka Jakuba Jankta ani týmová hra. Kádr Staré dámy totiž čítá jméno Paulo Dybala, který se dnes postaral dvěma góly o obrat a domácí mu děkují za tři body.

Lídr Serie A doma na Juventus Stadium přivítal Zebry z Udinese, které mají za normálních okolností v oblibě stejnou barevnou kombinaci dresů. Bianconeri se dnes ale říkalo jen Staré dámě, protože hosté zvolili modrou sadu a doufali, že jim přinese štěstí. Štěstí určitě přinesla například Jakubu Janktovi, který se dnes dočkal startu od první minuty. Po jeho bok se postavli hráči jako Théréau, De Paul, Zapata, Kums nebo brankář Karnezis, jehož čekalo náročné utkání.

Domácí vedou tabulku a úspěšně navazují na trend posledních let, v nichž pokaždé ligu opanovali s velkým rozdílem. Trenér Allegri postavil zajímavou a nepříliš sehranou zálohu, v níž jsme našli Hernanese, Leminu, Cuadrada a Sandra, zatímco do obrany se postavili Lichtsteiner, Barzagli, Benatia a Evra. Prostor vedle Dybaly dostal i Mario Mandžukić.

A právě argentinský zázrak se dostal poprvé do zajímavé pozice, kterou mu přihrávkou vypracoval Cuadrado. Jenže Paulo Dybala napálil jen boční síť. Na opačné straně se zastřeloval De Paul, který volný přímý kop nasměroval jen do Buffonových rukavic. Hodně aktivním hráčem Zeber byl také Cyril Théréau, který však měl problémy obejít Barzagliho. Zatímco Paulo Dybala pronikal k vápnu Udinese, Maria Mandžukiće si stopeři Udinese velmi dobře hlídali a téměř k ničemu ho nepouštěli.

Po pětadvaceti minutách se k ráně dostal Paulo Dybala a brankář Karnezis jeho pokus jen vyrážel. Balon se dostal zpátky k Mandžukićovi, který ale v těžké pozici přestřelil. Po třiceti minutách nastala chvíle, o které zřejmě budou dlouho psát česká média. Po špatné a laxní rozehrávce Juventusu se totiž balonu zmocnil český záložník Jakub Jankto, který s ním udělal pár kroků a protože soupeřovi obránci couvali, vystřelil. Brankář Buffon si zrovna vybral slabší chvíli a balon mu prošel pod tělem, takže se Jankto mohl radovat ze zatím nejdůležitější trefy!

Odpovědět mohl Stephan Lichtsteiner, který se dostal k balonu na druhé straně, leč napálil jen boční síť. Vše ale na pravou míru uvedl o pár minut později Paulo Dybala. Někdejší hráč Palerma si postavil míč z přímého volného kopu a krásnou ranou jej poslal do šibenice! Brankář Orestis Karnezis se sice natahoval, ale vše bylo zbytečné - 1:1.

Druhou půli začal Juventus taktéž lépe. Dybala se nejprve dostal do šance, jenže s jeho zakončením si brankář Karnezis ještě poradil. S dalším pokusem Dybaly už ne, protože penaltu nařízenou po faulu De Paula na obránce Alexe Sandra už argentinský útočník bez problémů proměnil!

Trenér Luigi Delneri se nehodlal smířit s porážkou a místo unaveného De Paula poslal na hřiště mladého střelce Pericu. Právě ten v souboji s Benatiou upadl, ale sudí rozpažil. Nevýrazného Maria Mandžukiće nahradila argentinská hvězda Gonzalo Higuaín, který se ihned zapojil do kombinace. Bylo to ale Udinese, které se více tlačilo do šancí. Zkušený útočník Théréau pronikl do vápna a vypálil, jenže brankář Buffon byl na místě.

Po Kumsově vybídnutí mohl zakončovat Zapata, jenže před něj se na poslední chvíli postavil obránce Patrice Evra. Zapata se dočkal svého momentu krátce před koncem, když hlavičkoval přesně. Jenže na brankové čáře jej vychytal perfektní Buffon! Ten kromě chyby při brance Jakuba Jankta držel lídra ve vedení i při tlaku Zeber.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip:1

www.tipovani-extraligy.estranky.cz, aktuálně 66% úspěšnosti

Reagovat
$$CaptainKokotko

lol ty chudaku :D za 1,2 je to urcite vyhodne

Reagovat
Rezan

Penalta málo nasimulovaná :-(

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele