8. kolo
16.10.2016 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Cagliari vyloupilo Milán, Inter padl

Nečekané věci se udály v Miláně, protože domácí Inter nedokázal vyhrát nad Cagliari a sardinský celek si odvezl všechny tři body! A to přitom domácí vedli díky brance Mária, jenže odpověděli srovnáním Melchorriho a vlastní brankou zkušeného brankáře Handanoviće.

Milánský Inter měl před sebou skvělou příležitost, aby odpověděl na kritiku posledních hodin a dní. Trenér Frank de Boer a jeho kádr vyhráli z posledních pěti duelů jen dvakrát, což na San Siru nelibě nesou. Když si minule tři body nechalo římské AS, už se spekulovalo o tom, že není něco v pořádku. Dnešní duel na domácím trávníku byl ideální šancí odstartovat pro jednou úspěšnou sérii. Na hrací ploše se objevili hráči jako Miranda, Mário, Candreva nebo Perišić, samozřejmostí byl Icardi.7

Cagliari ale není úplně snadným sokem. V historii často umělo překvapit slavnější nebo papírově silnější soupeře a letošní kádr je rozhodně zajímavou směsí mládí a zkušeností. Do hry se od prvních minut dostali Murru, Alves, Padoin, Tachtsidis nebo Sau s Melchiorrim. V prvních minutách se Cagliari pochopitelně spíše bránilo a domácí - povzbuzeni pokřiky diváků - drželi míč na kopačkách u pokutového území sardinského celku.

Na centr od Perišiće si nabíhal střelec a kapitán Mauro Icardi, ale jeho střela byla zablokována. Icardi se dostal do záře reflektorů rovněž o chvíli později, protože byl v pokutovém území hostí sražen k zemi Alvesem a sudí Valeri nařídil pokutový kop! Kapitán Icardi toužil umlčet své kritiky, ale napínavou situaci vůbec nezvládl a míč poslal mimo! Celou akci se pokoušel odčinit Candreva, který hledal nabíhajícího Perišiće, ale k němu se nakonec míč nedostal.

První půle se tak Interu moc nevyvedla a zejména Mauro Icardi se mohl zlobit jen sám na sebe. Po změně stran však Inter přidal na rychlosti i přesnosti. Nejprve se sice dostalo ke střele Cagliari díky ráně Di Gennara, jenže ten mířil vedle a brankář Handanović zasahovat nemusel. Cagliari vyslalo ještě jedno důležité varování díky brance Piscanteho, ale protože ten dorážel v ofsajdu, gól uznán nebyl.

A tak Inter trestal. Centr ze strany od Perišiće dolétl na střed vápna k Máriovi, který vypálil. Brankář Storari míč jen vyrazil a Mário se dostal také k dorážce. Ve skluzu už se mu balon podařilo dostat do sítě - 1:0.

Inter dál tlačil, ale bylo to Cagliari, kterému se povedlo vstřelit branku. Di Gennaro našel skvěle nabíhajícího Melchiorriho, který dvacet minut před koncem srovnal na 1:1. Začínalo se od začátku a Inter chtěl další góly. Perišić si navedl míč ke střele, ale jeho střela neměla ty správné parametry. Deset minut před koncem našel střídající Isla hlavou opět Melchiorrihio, který ale hlavou míč do sítě nedostal. To se mu povedlo až s velkým přispěním brankáře Handanoviće, který další ostrý centr od Melchiorriho nechtěně srazil do vlastní brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele