37. kolo
21.05.2017 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Alejandro Gómez vystřelil Atalantě tři body proti Empoli

Atalanta Bergamo dál živí naději na konečné čtvrté místo, a to minimálně do nedělního večera. Dnes za to mohla děkovat svému obvyklému esu, Alejandru Gómezovi, který se jako jediný hráč zapsal do střeleckých statistik. Empoli tak naopak nemá jistou záchranu.

Empoli musí na svůj verdikt počkat až do závěrečného kola. Na domácí půdě chtělo dávno rozhodnout, i proto trenér Martusciello nasadil co možná nejsilnější sestavu. V ní nechyběli Skorupski, Laurini, Costa, Krunić, Croce, Maccarone, El Kaddouri či Pucciarelli. Hosté spoléhali na klasické pilíře jako Tolói, Caldara, Conti, Kessié, Spinazzola, Petagna, Kurtić nebo Gómez.

Domácí se v prvních chvílích snažili udržet míč na kopačkách a nepustit Atalantu k její oblíbené hře na protiútoky, kterou La Dea zvládají perfektně. Dařilo se jim to ale jen do 13. minuty. V ní si po přihrávce od Freulera Alejandro Gómez navedl míč k hranici pokutového území a přesnou střelou doprostřed branky překonal Skorupského - 1:0 pro Atalantu.

Tím padla taktika domácích a museli se pustit do útočení. Pro bránu mladíka Golliniho byl hodně nebezpečný ofenzivní štírek Omar El Kaddouri, který se několikrát pokoušel vypálit. O pár chvil později musel Skorupski opět zasahovat, protože na centr od Spinazzoly si naskočil Andrea Petagna a nebezepečně hlavičkoval. Po třiceti minutách se zranil Marcel Büchel a na plac musel mladík Assane Dioussé.

Jinak ale první půle zůstala výrazně za očekáváním, a to z obou stran. Dnes se Atalantě nedařilo dostat se k její typické hře na kontry, Empoli se velmi svědomitě bránilo. Domácí po změně stran výraznějši napadali, ale museli si dávat pozor na vlastní chyby. Jedna taková přihrála míč Gómezovi. Ten nahrávkou vybídl Kurtiće, avšak jeho dobré zakončení vytěsnil Skorupski mimo bránu!

Andreu Petagnu obránci Empoli velmi dobře střežili a podobně jako Gómez byl zdvojován, takže mu zbývalo zakončovat střelecky a z větší vzdálenosti. To se mu málem povedlo po hodině hry, jenže pálil těsně vedle. Následně mohli domácí hráči slavit vyrovnávací branku po zakončení Omara El Kaddouriho, jenže jeho ránu zastavil na brankové čáře obránce Masiello!

Veterán Massimo Maccarone dostal trošku prostoru k postupu na bránu, jenže vystřelit už nestihl, neb jej zablokovala hostující obrana. Maccarone si o chvíli později zpracoval také vysoký balon El Kaddouriho, ale opět byl při zakončení tísněn. Šest minut před koncem střídající Alberto Paloschi utíkal po straně a všiml si před bránou volného Contiho, který však sám před brankářem žalostně selhal!

Obránce Pasqual se snažil zapsat mezi úspěšné střelce dnešního utkání v Toskánsku, ale jeho táhlá rána brankáře Golliniho nepřekvapila. V samém závěru a třetí minutě nastavení ještě Kurtić prostřelil špatně postavenou zeď po standardní situaci a míč se dostal k hbitému Paloschimu. Ten však v obrovské šanci selhal a Skorupski jej vychytal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele