36. kolo
14.05.2017 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Palermo má skalp Janova, ten se obává sestupu

Palermo si na Sicílii dnes odpoledne alespoň trochu spravilo náladu, protože získalo tři body. Nejsou moc cenné, protože domácí stejně sestupují, ale s výslednou podobou sestupového pásma by mohly něco udělat. Janov od něj totiž dělí jen dva body!

Janovské Grify ještě čekají velké potíže. Po utkání s Palermem je totiž sestup opět o něco reálnější. O to smutnější musí hosté být, že jedinou branku si připsal brankář Eugenio Lamanna, který si nechtěně srazil balon do vlastní sítě už po 13 minutách. Jinak to ale nebylo vůbec příjemné utkání, hráči na obou stranách vypadali rezignovaně a celková atmosféra tím také trpěla.

Od prvních minut jsme viděli přímo sbírku nepřesností na obou stranách, z nichž některé působily až komicky. Zaujala snad jen bojovnost mladíka Gennara Ruggiera, což je prosím ročník 2000! Ten byl rovněž u jediné branky utkání.

Domácí záložník Rispoli hlavičkoval směrem na bránu a spíše se pokoušel vracet balon do ohně. Brankář Lamanna čekal, až k němu balon dopadne, jenže si nevšiml, že jej chytá vlastně už za brankovou čarou! Místo vyboxování, které by bylo jistotou, s balonem v rukou zacouval až za čáru - 1:0 pro Palermo.

Po inkasované brance se pískot na tribunách zvýšil, zejména na straně hostujících fanoušků. Možná to budete brát jako přílišné přehánění, ale to vlastně byla jediná zajímavá akce první půle. Snad kromě střely Laxalta a později Velosa, jenže oba projektily byly hodně nepovedené a druhý mířil asi tři metry vedle tyče.

Místo unaveného Lazoviće přišel do hry dvacet minut před koncem Ninković a ten byl odhodlán s výsledkem ještě něco udělat. Často mu ale chyběli spoluhráči do kombinace. Až střídající Roland Sallai pálil hodně nebezpečně a brankář Lamanna musel zasahovat. Goran Pandev posléze padl ve vápně soupeře a žádal pokutový kop, ale nebyl vyslyšen.

Diego Laxalt vybojoval deset minut před koncem rohový kop z levé strany, který také sám rozehrál. Jenže jeho pokus skončil na obránci Palerma. A když Ninković v závěru překopl bránu, bylo o výsledku jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele