34. kolo
30.04.2017 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Città di Palermo - ACF Fiorentina 2:0

Palermo se vzpírá svému osudu, ale nejspíš mu to nebude nic platné. Šance už je jen v rovině teoretické, nicméně alespoň tímto výsledkem potěšilo své fanoušky, kteří se jinak z mnoha výher těšit nemohli. Fiorentině nepomohla ani drtivá převaha v držení balónu, na branky Diamantiho a Aleesamiho zkrátka nikdo z Fialek nezareagoval.

Fiorentina tak propásla možnost dostat se před Inter a ještě tlačit na šesté místo, které bude znamenat start v Evropské lize. Palermo si ziskem tří bodů maximálně pojistilo předposlední místo, jinak to větší význam nemá. Sestup do Serie B ho stěží mine. Fiorentina krom bodů ještě v závěru přišla o vyloučeného stopera Davide Astoriho.

Hosté už v počáteční fázi častěji drželi balón, ale Palermo překvapivě dobře bránilo. Kouč Bortoluzzi své svěřence dobře takticky připravil a samotní hráči jeho pokyny dobře splnili. A když ve 32. minutě Alessandro Diamanti ukázal, že z výborné kopací techniky neztratil vůbec nic a nádherným přímákem překonal Tatarusana, vedlo Palermo 1:0. Hosté chtěli co nejrychleji odpovědět a dvě dobré šance měl Josip Iličič, jenomže náhradní brankář Fulignati nic za svá záda nepropustil. Tedy přesněji řečeno propustil dorážku Chiesy, která však přišla z ofsajdu. Na druhé straně zase vstřelil další gól Néstorovski, jenomže také z ofsajdu, takže rovněž neplatil. Na sklonku prvního poločasu měli hosté dvě velké šance. Iličič z přímáku protáhl Fulignatiho a Babacar Fulignatiho nepřekonal ani zblízka.

Ve druhé půli tlak Fiorentiny polevil. Nadále sice měla častěji balón, ale to nic moc neznamenalo. Sicilané dobře bránili a tři body se jim výrazně přiblížily v závěru zápasu, kdy uviděl druhou žlutou kartu stoper Davide Astori. V 90. minutě se pak po jednom z brejků prosmýkl obranou Haitam Aleesami a přesnou střelou zvýšil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele