31. kolo
09.04.2017 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Turín těsně porazil domácí Cagliari

Turín si odváží cenné tři body z utkání proti domácímu Cagliari, když duel na jeho hřišt zvládlo lépe. Domácí se dostali brzy do vedení, ale Turín jim zasadil tři smrtelné rány, na které ani snížení Hana nemohlo stačit.

Turín byl dnes proti Cagliari jasným favoritem a hodlal to dokázat. Ze Sardinie seale body nevozí zas tak snadno. Domácí použili služeb Rafaela, Isly nebo Ionity, od hry se dostali i Borriello, Sau nebo Joao Pedro. Hosté vsadili na osvědčeného bombera Andreu Belottiho, který usiluje o překvapivou korunu krále střelců. Podporovali jej Ljajić, Baselli, Acquah, Morettiho nebo Carlao s Hartem.

Do první šance se probíjel Borriello a mnohem přímější cestu zvolil jeho soupeř v dresu Býků. Andrea Belotti natáhl z velké vzdálenosti, ale jeho pokus nebyl zrovna úspěšný. V 18. minutě spadli dva hráči Cagliari ve vápně a sudí to neváhal označit jako penaltový zákrok. Cagliari se proto nadšeně vrhlo do útoku a k penaltě si to namířil Marco Borriello. Ten sice nepředvedl nijak úžasné zakončení, ale i to stačilo, aby se domácí se štěstím ujali vedení.

Po dvaceti minutách musel trenér Siniša Mihajlović poprvé a nerad sáhnout do sestavy, když se zranil Juan Iturbe. Jeho místo zaujal mladík Lucas Boyé, ale ani on bránu Rafaelovu moc neohrožoval. To měl na starosti zkušenější křídelník Adem ljajić, který viděl, že brankář Rafael není v ideálním postavení. Z dvaceti metrů proto vypálil a jeho rána zamířila pod břevno! Brankář Rafael reagoval pozdě a pomalu - 1:1.

A nebylo to rozhodně všechno, čeho jsme se dočkali. Domácí obránci sice několikrát mohli zasáhnout a míč po šanci hostí odkopnout, ale nepodařilo se jim to ani jednou. Zato Turín byl mnohem hladovější a po centru Zappacosty se k hlavičce v blízkosti brány dostal snajpr Andrea Belotti. Tomu stačí málo, aby se prosadil - 2:1 pro Turín.

Po změně stran šance domácího celku rapidně klesly. Deset minut poté, co se oba týmy vrátily z šatny, dostal krásnou nahrávku na střed vápna Afriyie Acquah a dělovkou pod břevno nedal brankáři Rafaelovi žádnou šanci zasáhnout - 3:1 pro hostující Býky.

Dlouhou dobu se nic zvláštního nedělo a Turín v klidu kontroloval průběh utkání. Pedro pak zkusil štěstí střelou z dálky, brankář Hart ale mohl zůstat v naprostém klidu. Turín si hondbu za třemi body hodně zkomlikoval sám, protože v 92. minutě dostal durhou žlutou kartu Afriyie Acquah a byl po druhé žluté vyloučen.

A Cagliari přesilovku využilo hned vzápětí, protože po Falqueho nastřeleném břevně Farias odcentroval před bránu, kde stál nikým nehlídaný a zcela zapomenutý Kwang-Song Han a hlavou překonal bezmocného brankáře Joea Harta!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele