24. kolo
12.02.2017 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Juventus jede z Cagliari se třemi body

Juventusu se obří výdaje za nákup Gonzala Higuaína vyplácejí velkou měrou a další zápas, ze kterého to mohlo být vidět, se udál na Sardínii. V Cagliari totiž řádil jako bílo-černá ruka právě Gonzalo Higauín, který se trefil dvakrát a vlastně sám porazil oslabené Cagliari. To muselo víc jak 20 minut hrát bez vyloučeného mladíka Barelly.

Mašinérii zvanou Juventus Turín nic nezastavilo ani v Cagliari, které umí překvapit. S jedním okem upřeným na Ligu mistrů a druhým na výkony AS Řím či Neapole se Juventus představil na stadionu Sant'Elia a trenér Massimiliano Allegri nechal hrát mnoho hvězd. V útoku měli řádit Dybala, Higuaín, Mandžukić nebo Cuadrado, v novějším rozestavení se dostalo i na Khediru s Marchisiem.

Cagliari má velké potíže především s obranou a asi jen málokdo přemítal o tom, že zrovna proti palebné síle Juventusu si Sardiňané zlepší své statistiky. V bráně byl velikán Rafael, před ním Murru, Isla, Barella nebo Sau s jediným hrotem, zkušeným veteránem Marcem Borriellem. Hodně zajímavě se domácí pouštěli do akcí, volili jednoduché cesty k bráně veterána Buffona. Juventus byl jasným favoritem a věděl, že dřív nebo později se jeho nesporná kvalita prokáže.

Domácí Záložník Barella se pokusil ohrozit branku přímo, ale jeho tvrdá rána byla zablokována. Buffona chtěl překonat také statný stoper Alves, který trochu netradičně rozehrává volné přímé kopy v týmu. Tento jeho pokus mířil jen kousek vedle! Na hrací plochu se rychle podíval i mladík Daniele Rugani, ktreý vystřídal zraněného Giorgia Chielliniho. Paulo Dybala o sobě dával několikrát vědět, ale přesnou koncovku dnes neměl.

Po Dybalově vybídce sice sahal Gonzalo Higuaín, ale nedosáhl. Rána mladého Argentince zase mířila hodně nad. Nakonec to však hostujícím barvám vyšlo. Deset minut před koncem první půle se k míči dostal Marchisio, který krásnou přihrávkou za obranu na hranici ofsajdu vysunul dopředu Gonzala Higuaína. Zkušený šutér byl u míče o chlup dřív než brankář Rafael, takže jej lehce přehodil - 1:0 pro Juve.

Konec první půle si vzal na starost rychlík Juan Cuadrado, jehož zasekávačka vyšla lépe a přesněji než následná střela tohoto hráče. I tak ale mohli být domácí spokojeni, že vedou jen o gól. To však platilo jen velmi krátce, protože Gonzalo Higuaín vletěl do druhého poločasu stejně impresivním způsobem. Vše začalo nepovedeným rohovým kopem, po němž si míč vzal na pár metrů Cuadrado. Přes Dybalu putoval balon k Higuaínovi, který se zakončením neměl žádné potíže - 2:0.

A nezůstalo jen u spoléhání na vlastní vedení; Juventus chtěl útočit a hrát dál. Juventus vyrazil do brejku, v němž Cuadrado posunul míč doleva na Higuaína, ale ten nenašel svého kolegu Dybalu. Neztratil se ani Marco Borriello, který k bránění přidal několik nebezpečných pokusů. Jeho volej po hodině hry ale mířil hodně nad bránu. Další akci domácího celku zakončil svou střelou po přihrávce od Isly Barella, leč rovněž on mířil mimo.

Miralem Pjanić se dostal na 30 minut do hry, ale krátce po svém pobytu se stal objektem faulu mladíka Barelly, který tak po červené kartě oslabil svůj tým. Pak se míč potuloval kolem vápna Juventusu, kde se do něj opřel Pisacane. Ale jeho krásnou ránu z voleje k tyči dokázal brankář Buffon skvěle vyrazit na roh. Ještě několikrát se do šance dostával Dybala, ale Mandžukićovu hlavičku jeho centr moc dobře nezasáhl.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele