21. kolo
22.01.2017 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bologna FC - Turín FC 2:0

Bologna doma zvládla přehrát Turín, kterému sice nechyběla snaha, ale hodně jí chyběl střelec Andrea Belotti. A tak se hrdinou utkání stal domácí záložník Blerim Džemaili, který se trefil dvakrát!

Bologna doma uvítala nebezpečné Torino, které však ztratilo leccos ze své atraktivity. Dnes totiž nemohlo postavit útočníka Andreu Belottiho, hlavní zbraň a jednoho z nejlepších útočníků ligy. Jeho místo po boku Ljajiće s Falquém zaujal mladík Lucas Boyé. Do brány hostujících Býků še opět postavil Angličan Joe Hart.

Bologna se poslední dobou trápí a jen marně se pokouší stát se tím černým koněm soutěže, na nějž byla před úvodem sezóny mnohými pasována. I dnes se na hřiště dostal Ladislav Krejčí, jenž měl za úkol na křídle podporovat Mattiu Destra. Do hry se dostali rovněž Nagy, Di Francesco, Oikonomou, Maietta nebo brankář Mirante.

Koncem srpna minulého roku dostala Bologna od Turína pět branek a tento hořký debakl mu chtěla co nejlépe vrátit. První chvíle utkání ale mnoho fanoušků nadchnout nemohly, protože se hrálo v hodně vlažném tempu bez větších šancí na obou stranách. Dvakrát se zajímavou individuální akcí uvedl Ladislav Krejčí, ale ve stejném počtu průniků si neporadil s přesilou obránců soupeře.

Po pětadvaceti minutách se k centru za obranu pomalu dostával Mirko Valdifiori, leč domácí brankář Antonio Mirante byl u míče dřív a nenechal Valdifioriho zakončit. Na opačné straně musel z brány gólman Joe Hart, na něhož utíkal střelec Mattia Destro. Anglický brankář si ale vše pohlídal a míč si vzal k sobě. Pět minut před koncem první půli se málem prosadil srbský útočník Adem Ljajić bombou ze standardní situace, jenže Mirante dával pozor.

A Bologna trestala! Těsně před odchodem do kabin totiž dlouhý centr našel Ladislava Krejčího, jenž z první posunul míčna volnějšího Blerima Džemailiho. Tomu už nezbývalo, než prostřelit brankáře Joea Harta - 1:0 pro Felsinei.

Do druhého poločasu bylo třeba nějakých změn, pokud chtěl trenér Siniša Mihajlović brát alespoň bod. Místo Zappacosty se do hry zapojil trenérův oblíbenec Lorenzo De Silvestri a jako první na sebe opět bral odpovědnost Srb Ljajić. Ten byl v celém druhém poločase hodně aktivní a táhl jeden útok Býků za druhým. Střílel ze standardy, pálil z první po nahrávce od Baselliho nebo centroval před Miranteho bránu hledajíc své spoluhráče. Byl zkrátka všude a jeho chuť vyrovnat byla evidentní.

Dvacet minut před koncem mu na hřiště přišel pomoci další z kolonie bývalých Římanů, Juan Manuel Iturbe. Pak se do zakončení dostal ještě Simone Verdi, jenže ani on nebyl úspěšný. Dočkal se naopak ještě jednou střelec první branky. Blerima Džemailiho našel přesnou nahrávkou do běhu Godfred Donsah a autor prvního gólu se přesně trefil také ve druhé půli - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book se nezmýlí- favorit neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele