3. kolo
11.09.2016 12:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bologna nakonec porazila oslabené Cagliari

Bologna dnes odpoledne bere tři důležité body zaslouženě, i když početní síly na hřišti nebyly vyrovnané. Hostující Cagliari totiž muselo hrát více než půlhodinu bez vyloučeného brankáře Marca Storariho. Ten tak jen z kabiny sledoval, jak dal rozhodující gól Di Francesco.

Nedělní obědová siesta měla v Itálii na programu poměrně intenzivní a napínavé utkání mezi domácí Bolognou a Cagliari. Sardinský celek minule neutralizoval ofenzivní AS a chtěl na něco podobného navázat i dnes. Bologna je menším týmem, který má ale velké ambice a dokáže častokrát překvapit. Dnes se na hrotu představil opět Mattia Destro, kterého podporovali Verdi s Krejčím. Cagliari spoléhá na zkušenosti v podobě Borriella nebo Saua s Padoinem a Islou.

Není se čemu divit, že jsme se v prvních momentech ničeho zajímavého nedočkali. Musí být hodně náročné vymačkat ze sebe maximum v neděli po obědě. A ještě k tomu v době, kdy teploměry v Bologni ukazují téměř 30 stupňů. Až po třinácti minutách se do míče opřel Simone Verdi, který vyzkoušel postřehy a reflexy zkušeného brankáře Marca Storariho. Ten měl kvůli své obraně situaci trochu stíženou, ale nakonec si poradil.

Po dvaceti minutách dostal za faul žlutou kartu Nicoló Barella, což ho ale asi nemrzelo tolik, jako následek jeho faulu. K míči se v dobré vzdálenosti postavil Simone Verdi a svůj projektil namířil krásně mimo dosah brankáře Storariho! Ten sice vystihl stranu a na míč si lehce sáhl, ale v cestě do brány mu zabránit nedokázal - 1:0 pro domácí Felsinei.

Snahy Cagliari byly spíše očekávané než naplněné. Sardinský celek se sice chtěl dostat dopředu a odpovědět, jenže obránci Bologně neměli zas tak moc práce. Velmi dobře pracovala také záložní řada. Prvou půli tak zakončily pokusy Barelly a Nagyho. Do té druhé se mnoho změn neodehrálo, ale hned na jejím začátku se udála zajímavá věc. Trochu bolestivá pro Ladislava Krejčího, ale ve výsledku pro jeho tým cenná.

Rychlý náběh právě českého křídla totiž nezaregistrovali hráči Cagliari, takže zasahovat musel až Storari. A protože chtěl zabránit Krejčímu ve skórování, ještě před pokutovým územím ho ve snaze o odkopu fauloval. Ihned dostal od sudího Abissa červenou kartu a deset minut po změně stran tak hodně oslabil svůj tým. Do brány musel Rafael a ze hřiště Barella. Cagliari bylo od té doby bezradné a Bologna chtěla co nejrychleji další branky.

Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Destro, jenž mířil do dolního rohu k tyči. Skvělý Rafael ho ale nenechal skákat radostí a na poslední chvíli zasáhl. Právě Destro pak byl střídán a na hrací plochu vlétl mladík Di Francesco. Syn slavného jména a aktuálního trenéra Sassuola do utkání opravdu vlétl, protože po pouhých šesti minutách pobytu na hřišti těžil ze skvělé techniky Ladislava Krejčího. Ten pronikl k pokutovému území a naservíroval balon před prázdnou bránu - 2:0.

A pořád to nebylo všechno, protože Cagliari se rozhodlo ještě s utkáním něco udělat. To něco byla branka, o kterou se zasloužil trochu netradiční střelec. Stoper Bruno Alves se postavil k nařízené standardní situaci a z více než třiceti metrů propálil vše před sebou! Ani jeho gól ale hostům na body nestačil. A to i kvůli chybě Fariase, který mohl zakončovat do prázdné brány, ale jeho lob skončil mimo!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele