11. kolo
29.10.2016 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bologna FC - ACF Fiorentina 0:1

Fiorentina zvítězila na půdě Boloni nejtěsnějším rozdílem, ale utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení Daniela Gastaldella a zároveň nařízený pokutový kop. Ten proměnil Nikola Kalinić a oslabená Boloňa už se na odpověď nezmohla.

Zápas na Renato Dall'Ara začal hodně zostra, domácí už po třech minutách byli velmi blízko první brance. Po rohovém kopu Verdiho se vyšrouboval do vzduchu Helander a jen těsně minul branku. Na druhé straně zase pelášil do čisté gólovky Iličič a Da Costa jeho ránu vytěsnil na tyč! Bohužel pro Boloňu nastal po půlhodině hry klíčový zlom. Daniel Gastaldello ve vlastním vápně fauloval a sudí nejen, že domácího hráče vyloučil, ale zároveň nařídil pokutový kop. Nikola Kalinić ho proměnil a Boloňa byla ve složité situaci.

I přes početní převahu však Fiorentina v žádném další tlaku nebyla, nicméně kontrolovala hru a Boloňu do ničeho nepouštěla. Diváci tak po divokém začátku sledovali spíše nudu. V 66. minutě nepříliš razantně vypálil Iličić, ale nic nebezpečného to pro Da Costu nebylo.

Fiorentina mohla definitivně rozhodnout čtyři minuty před koncem, kdy dostal přihrávku za obranu Kalinić, ale Da Costa výborným zákrokem na přední tyči držel naděje domácích na bodový zisk. Boloňa se ale do žádného náporu nedostala a doma nakonec nejtěsnějším výsledkem padla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele